Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Corupţie la Finanţe”: Doina Scutea ar putea fi reprezentată din oficiu. Avocaţii ei au omis să se prezinte la proces

Publicat

Dosarul „Corupţie la Finanţe”, în care este implicată avocata Doina Scutea, decanul Baroului de Avocaţi Alba, avut un nou termen de judecată, marţi, la Curtea de Apel Alba Iulia. Nici de această dată, judecarea propriu-zisă nu a putut fi realizată, deoarece avocaţii Doinei Scutea nu s-au prezentat la proces.

Dosarul a fost preluat de magistraţii Curţii de Apel, marţi, la ora 12.00, iar în sală au fost prezenţi toţi inculpaţii, inclusiv Doina Scutea, dar nu şi apărătorii acesteia. Unul dintre avocaţii decanului a depus o cerere prin care solicita amânarea judecăţii pe motiv că nu poate fi prezent din cauza unor probleme medicale, iar clienta sa nu doreşte să fie substituit. Cel de-al doilea avocat al Doinei Scutea, Viorel Roş, nu a motivat, în schimb, în niciun fel, absenţa de marţi. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia l-au amendat pe acesta din urmă cu suma de 3.000 de lei.

Judecătorii au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 4 mai, la ora 12.00, iar, în cazul în care nici de această dată apărătorii Doinei Scutea nu se vor prezenta, instanţa se va adresa Baroului de Avocaţi Alba pentru a desemna un avocat din oficiu. Absenţa avocaţilor inculpatei poate avea legătură cu faptul că încă se mai aşteaptă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privin strămutarea dosarului la o altă instanţă.

Reamintim că în acest dosar mai sunt judecaţi şi Ştefan Anghel Bogin, fost director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, Claudiu Vasile Vulpe, fost ofiţer SIE, omul de afaceri Alexandru Duca şi Radu Bogdan, fost funcţionar în cadrul Ministerului Economiei. Vom ataşăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:

„Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat astăzi, 19.04.2011 dosarul nr.99/57/2011. În această cauză au fost trimişi în judecată în data de 31.01.2011, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, 5 inculpaţi printre care şi Doina Scutea, decanul Baroului Alba, şi Bogin Anghel-Ştefan, fost director al D.G.F.P. Alba, sub acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni de corupţie.

La acest termen de judecată, cei doi apărători aleși ai inculpatului Doina Scutea nu s-au prezentat. Unul dintre avocați a depus cerere de amânare a judecării cauzei invocând probleme medicale care îl împiedică să fie prezent fără a face în concret dovada acestor motive în timp ce avocatul Roș Viorel, celălalt apărător ales, nu a motivat în nici un fel absența de la termenul de judecată.

Având în vedere și faptul că au fost deja acordate mai multe amânări pentru asigurarea și pregătirii apărării în cauză, Curtea de Apel Alba Iulia a decis amendarea avocatului Roș Viorel cu suma de 3.000 de lei pentru neprezentare la acest termen de judecată și a pus în vedere celuilalt avocat absent să facă dovada până la următorul termen de judecată a motivelor medicale invocate. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus și transmiterea unei adrese către Baroul de avocați Alba pentru desemnarea la următorul termen de judecată stabilit pentru data de 04.05.2011, ora 12, a unui avocat din oficiu care să asigure asistența juridică obligatorie în situația în care apărătorii aleși nu se vor prezenta nici la termenul următor. „a comunicat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax