Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul crimei omului de afaceri Adrian Kreiner: undă verde pentru judecarea cauzei la Tribunalul Alba

Publicat

Dosarul crimei omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner, a trecut de etapa de măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară. Are undă verde pentru judecare la Tribunalul Alba.

Cei trei inculpați, Costi Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae, intră în atenția magistraților din Alba. 

Cauza a fost mutată la Alba pentru că toți judecătorii Tribunalului Sibiu erau incompatibili. Aceștia instrumentaseră alte dosare în care au fost implicați cei trei. 

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 5 iunie 2024. A fost în etapa de măsuri și excepții de cameră preliminară până joi, 29 august.

„Respinge ca nefondate cererile și excepțiile formulate de inculpaţii Zuleam Costinel Cosmin, Minae Marian Cristian şi Ghiță Laurențiu. În temeiul art. 346 alin. 2 C.p.p. constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 31.05.2024 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 1512/85/P/2023. Constată legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpaţii:

1. Zuleam Costinel Cosmin, trimis în judecată pentru săvârvirea următoarelor infracțiunii: furt calificat, complicitate la furt calificat, tâlhărie calificată şi omor calificat.

2. Minae Marian Cristian zis „Pușcărie”, trimis în judecată pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: furt calificat, tâlhărie calificată, complicitate la tâlhărie calificată și omor calificat.

3. Ghiță Laurențiu, trimis în judecată pentru săvârşirea următoarelor infracțiuni: complicitate la furt calificat, conducere a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, tâlhărie calificată, omor calificat.

Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri. Pronunțată în camera de consiliu astăzi, 29.08.2024”, se precizează în soluția pe scurt de la Tribunalul Alba.

Dosarul crimei omului de afaceri din Sibiu. Acuzațiile

Costi Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae sunt judecați pentru omor calificat și tâlhărie calificată.

Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae sunt în arest preventiv. Costi Cosmin Zuleam nu a fost deocamdată prins.

Cei trei ar fi venit în România cu intenţia de a comite mai multe furturi în judeţele Dolj, Argeş şi Sibiu.

Dosarul crimei omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner: jaful și crima

Potrivit procurorilor, în casa omului de afaceri, cei trei ar fi procedat la imobilizarea acestuia.

”(…) l-au legat cu mâinile la spate, fiindu-i imobilizate și picioarele cu aceeași sfoară. Victima a fost apoi așezată pe abdomen, în poziția similară unei bărci, modalitate aptă a crea suferințe extrem de puternice.

Auzind zgomot, fiica omului de afaceri care se afla într-un dormitor de la etaj, a coborât în living unde l-a observat pe unul dintre agresori, fiind la rândul ei observată de acesta. Persoana vătămată s-a reîntors în dormitor de unde a apelat serviciul 112. Doi dintre inculpaţi au urmat-o şi au pătruns în cameră lovind cu piciorul uşa încuiată de aceasta.

Prin utilizarea de amenințări și de violențe fizice, au sustras de la fiica omului de afaceri sumele de aproximativ 40 de euro și 100 de lei, pe care aceasta le avea în portofel, iar de pe un corp de mobilier au sustras 16 ceasuri, de diferite mărci, având o valoare totală de peste 200.000 de euro. Persoanei vătămate i s-a cerut să indice locul unde ţin banii şi pentru că aceasta nu îl cunoştea, dându-şi seama şi de faptul că fusese alertată poliţia, au hotărât să plece. Unul dintre inculpaţi a avertizat-o să nu iasă din cameră, altfel o va omorî, afirmând că în acel moment va merge să îi omoare tatăl.

La finalul activității infracționale, acest inculpat s-a reîntors la victima Kreiner Adrian şi a executat o manevră de asfixie mecanică ce a condus la întreruperea fluxului sanguin spre creier și la instalarea comei”.

Omul de afaceri Adrian Kreiner avea 50 de ani și era din Sibiu. A decedat la spital.

AICI, mai multe detalii din dosar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate