Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul de mită „DGFP Alba – Europexpres”, pe masa magistraţilor Tribunalului Alba. Judecata a fost amânată în lipsa unei expertize criminalistice cerute

Publicat

Dosarul de corupţie în care au calitatea de inculpaţi inspectorii fiscali din cadrul DGFP Alba, Ioan Mihail Sârbu, Dănuţ Ioan Ispas şi patronul firmei „Europexpres” SRL, Eugen Lăpădat s-a aflat luni, din nou, pe masa magistraţilor Tribunalului Alba. La termenul din 9 aprilie, instanţa a dispus amânarea cauzei, pentru efectuarea raportului de expertiză criminalistică.

Nici de această dată, magistraţii nu au procedat la judecarea cauzei ci au oferit un nou termen pentru  23 aprilie, dată până la care va trebui finalizată expertiza criminalistică solicitată la dosar.

Reamintim că, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 5 iunie 2009, Mihai Ioan Sârbu şi Dănuţ Ioan Ispas, în calitate de consilieri în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba – Biroul de control fiscal, au acceptat promisiunea primirii sumei de 5.000 lei, iar la data de 10 iunie 2009 au primit efectiv suma respectivă de la inculpatul Eugen Lăpădat, spre a-şi îndeplini în mod defectuos un act legat de atribuţiile de serviciu. Concret, în schimbul sumei primite, cei doi funcţionari publici au consemnat în actul de control că societatea comercială administrată de mituitor are de plătit bugetului de stat obligaţii fiscale în cuantum substanţial mai redus decât cel ce reieşise în urma controlului, şi anume 2.153 lei în loc de 140.000 lei.

Ioan Sârbu şi Ioan Ispas sunt arestaţi preventiv în Dosarul „Pomponio”, alături de directorul adjunct Ioan Dobra şi şeful de serviciu Dorin Conţan, pentru sprijinirea unui grup infracţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax