Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul de mită pentru deszăpezire pe Transalpina. Administratorul unei firme din domeniul forestier, trimis în judecată

Publicat

Administratorul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul forestier a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru dare de mită, transmite Serviciul Județean Anticorupție Alba (SJA Alba). Este vorba despre dosarul mitei pentru deszăpezire pe Transalpina.

În acest caz a fost urmărit penal și un angajat CNAIR, pentru luare de mită, dar a fost încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, bărbatul fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a reținut că, în luna martie 2020, inculpatul a dat, printr-un intermediar, suma de 8.000 lei unui alt inculpat, funcționar public (șef al Districtului Șugag, din cadrul Secției Drumuri Naționale Alba), pentru a efectua un act în legătură cu atribuțiile sale de serviciu.

În schimbul banilor, acesta a dispus efectuarea deszăpezirii pe un sector de drum închis circulației rutiere (un sector de drum pe drumul cunoscut sub denumirea „Transalpina”), facilitând transportul de material lemnos pe acel sector de drum.

În 19 aprilie 2021, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul funcționar public, fiind stabilită pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, inculpatului i-a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și a dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale.

În 31 mai 2021, Tribunalul Alba, prin hotărârea nr. 62/2021, a admis acordul de recunoaștere a vinovăției în forma încheiată, iar hotărârea a rămas definitivă.

În 7 iulie 2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului administrator al unei societăți comerciale cu activitate în domeniul forestier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Dosarul a fost trimis Tribunalului Alba.

Pentru documentarea cauzei penale, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax