Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Dosarul distrugerii ”cărămidă cu cărămidă” a fostei uzine de prelucrare a aurului de la Roșia Montană. Soluția judecătorilor

Publicat

a

La Roșia Montană, 15 persoane din cartierul Dăroaia, unde mare parte dintre locuitori sunt romi, au scăpat de pedepse după ce au distrus, cărămidă cu cărămidă, mai multe clădiri ale uzinei de prelucrare a aurului. 

Faptele pentru care aceștia au fost trimiși în judecată, în anul 2019, s-au petrecut la începutul anului 2014. Între timp a intervenit prescripția, iar toți cei 15 inculpați din dosar au scăpat de acuzații.

Aceștia au fost trimiși în judecată de către magistrații Judecătoriei Câmpeni pentru distrugere, după ce au extras mii de cărămizi, țigle, bolțari, drugi de lemn și mii de kilograme de fier vechi.

În timp, mai multe clădiri, din ceea ce a fost în trecut uzina de prelucrare a aurului, au dispărut.

În aprilie 2014, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alb,a împreună cu poliţişti din Abrud şi Cîmpeni şi poliţişti ai secţiilor de poliţie rurală Abrud şi Câmpeni, au organizat o acţiune în cartierul Dăroaia din comuna Roşia Montană, ce a avut drept scop depistarea persoanelor despre care exista suspiciunea că sunt implicate în comiterea de infracţiuni precum şi identificarea bunurilor provenite din astfel de fapte.

La acţiune au participat 53 de poliţişti, trei reprezentanţi ai societăţii furnizoare de energie electrică şi doi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba. În baza unor mandate, poliţiştii au efectuat 19 percheziţii la domiciliile unor persoane.

Parte vătămată în dosar este filiala Roşiamin Roşia Montană a companiei Minvest Deva, exploatare minieră închisă în prezent, care are în administrare obiectivul de la Gura Roşiei, unde a funcţionat în trecut uzina de prelucrare primară a zăcământului exploatat. Aceștia s-au constituit parte civilă cu suma de 30.791,78 lei.

În linii mari, magistrații Judecătoriei Câmpeni au încetat procesul penal împotriva celor 15 inculpați, deoarece a intervenit prescripția. Deși aceștia au fost trimiși în judecată în 2019, decizia judecătorilor din Câmpeni a venit abia în data de 20 septembrie 2022.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 10 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax