Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul „Fabrica de zahăr”: Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, îşi află sentinţa de la Tribunalul Alba, în 14 mai

Publicat

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acuzat de fapte de corupţie, îşi va afla sentinţa în dosarul „Fabrica de zahăr”, aflat pe rolul Tribunalului Alba, înainte de alegerile locale din 10 iunie, mai exact în data de 14 mai. Cauza a avut luni termen de judecată la Alba Iulia, dar magistraţii au amânat pronunţarea pentru săptămâna viitoare. Pe 28 aprilie, Gheorghe falcă şi-a depus candidatura pentru cel de-al treilea mandat de primar al oraşului Arad.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, aflat acum la cel de-al doilea mandat, este căsătorit cu fiica preşedintelui PDL Arad, Gheorghe Seculici, pe nume Ela, iar naşul lor de căsătorie este preşedintele Traian Băsescu.

Gheorghe Falcă este judecat pentru fapte de corupţie, în legătură cu vânzarea unui teren al municipalităţii unui apropiat al familiei, la un preţ considerat ca fiind de trei ori mai mic decât preţul pieţei. Este vorba despre un teren de 5,2 hectare, situat în zona centrală a Aradului, pe care fusese amplasată fabrica „Zahăr” SA. Terenul a fost vândut de Consiliul Local firmei „Elcon”, în anul 2006, pentru circa 840.000 de euro. O zi mai târziu, compania a vândut terenul pentru aproape 2,94 milioane de euro.

Procurorii susţin că imobilul a fost subevaluat de comisia de negociere a Consiliului Local, ca urmare a influenţei exercitate de primarul Gheorghe Falcă, care ar fi primit mită de la patronii firmei „Elcon”. Mai exact, potrivit anchetatorilor, în martie 2005, Falcă ar fi primit, în schimbul unui apartament de 90 de metri pătraţi, situat la etajul nouă al unui bloc vechi, o casă de 242 de metri pătraţi, în centrul Aradului. „Diferenţa valorică dintre cele două imobile este de 111.550 euro. De altfel, pe cei doi inculpaţi care au dat mită nu i-a interesat apartamentul dobândit, pe care l-au şi vândut cu suma de 80.000 euro după trei săptămâni”, se arată în rechizitoriu.

Cercetarea penală a început în toamna anului 2006, urmărirea penală în 29 ianuarie 2007, iar în 25 octombrie 2007 Gheorghe Falcă a fost trimis în judecată pentru de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax