Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul femeii din Apuseni care a murit după ce a atins un gard electric. Proprietarul terenului, condamnat la cinci ani de închisoare

Publicat

tribunal

tribunal 1 Bărbatul de 34 de ani din Poiana Vadului, care şi-a împrejmuit proprietatea cu un gard conectat la reţea electrică de 220v, iar o femeie care l-a atins a decedat, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Decizia definitivă a fost pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că prima decizie în acest dosar a fost dată în ianuarie, de către Tribunalul Alba, care hotărâse doar trei ani de închisoare, cu suspendare şi a dispus schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă. Hotărârea a fost atacată cu apel de procurori, iar instanţa superioară a majorat pedeapsa şi a revenit la acuzaţia de omor.

Remus Dorinel Cristea, din Poiana Vadului, îşi împrejmuise proprietatea cu gard electric pentru paza animalelor. Greşeala ar fi fost că l-a conectat la reţeaua de 220v, în urma căreia s-a produs tragedia. O localnică, în vârstă de 68 de ani, care a trecut prin zonă, l-a atins şi a murit. Proprietarul a fost iniţial arestat preventiv, ulterior în arest la domiciliu şi apoi eliberat. Acum, va intra la închisoare pentru cinci ani.

”(…) Desfiinţează, în parte, hotărârea atacată în ce priveşte soluţionarea acţiunii penale şi procedând la o nouă judecată a cauzei în aceste limite:

Respinge cererea formulată de inculpatul Cristea Remus Dorinel de schimbare a încadrării juridică dată faptei prin actul de sesizare, din infracţiunea de omor în infracţiunea de ucidere din culpă. Înlătură aplicarea art. 91 şi urm. din Codul penal privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Condamnă pe inculpatul Cristea Remus Dorinel, la o pedeapsă de: 5 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a) şi b) Cod penal ca pedeapsă complementară pentru săvârşirea infracţiunii de omor (…)”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa a mai dispus confiscarea gardului electric cu care s-a săvârşit infracţiunea.

Detalii din ancheta procurorilor de pe lângă Tribunalul Alba: ”Luni, 11 iulie, după ce inculpatul, în prealabil şi-a împrejmuit grădina din spatele locuinţei cu un gard electric (fir textil cu inserţii metalice neizolate, conductoare de curent electric, folosit pentru paza animalelor), a conectat gardul respectiv la reţeaua electrică (la priza de 220 V), contrar instrucţiunilor de folosire a acestuia, plecând de acasă şi lăsându-l nesupravegheat, fapt care a condus la electrocutarea victimei C.P., în timp ce l-a atins. Victima a decedat imediat, deşi la faţa locului a sosit un echipaj medical de ambulanţă care a intervenit pentru acordarea primului ajutor”.

Zona ar fi fost des folosită de localnici pentru a ajunge dintr-o parte în alta a satului.

VEZI: UPDATE TRAGEDIE în Apuseni: O femeie a MURIT după ce a atins un gard electric. Proprietarul, ARESTAT pentru OMOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax