Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Dosarul FNI”, în care este inculpat fostul preşedinte SOV Invest, Ioana Maria Vlas, la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Un nou dosar penal în care Ioana Maria Vlas, fostul preşedinte al SOV Invest, precum şi alte persoane sunt judecate pentru păgubirea investitorilor FNI din judeţul Sibiu a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Este vorba, în fapt, despre un dosar desprins din cauza de fond care s-a judecat la Tribunalul Sibiu şi în care alţi foşti depunători la Fondul Naţional de Investiţii reclamă că au fost păgubiţi.

Dosarul de fond s-a judecat la Tribunalul Sibiu iar la sfârşitul lunii septembrie, instanţa a dispus încetarea procesului penal în care Ioana Maria Vlas şi alte persoane sunt judecate pentru păgubirea investitorilor FNI din judeţul Sibiu, acceptând motivul invocat de inculpaţi care au susţinut că au mai fost judecaţi o dată pentru această faptă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de reprezentanţii Tribunalului Sibiu, magistraţii s-au pronunţat cu privire la excepţia autorităţii de lucru judecat, invocată la ultimul termen de către apărătorii tuturor inculpaţilor din acest dosar, printre care şi Ioana Maria Vlas.

„În legătură cu dosarul nr. 1509/85/2011, cunoscut opiniei publice sub numele de ?Dosarul FNI?, Tribunalul Sibiu s-a pronunţat asupra excepţiei autorităţii de lucru judecat invocată, în sensul admiterii acesteia. Astfel, încetează procesul penal pornit împotriva inculpaţilor”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, încetează urmărirea penală pentru înşelăciune a Ioanei Maria Vlas, a lui Marian Petrescu şi a Mihaelei Sima, dar şi urmărirea penală pentru complicitate la înşelăciune a lui Marius Andrei, Gavril Bătrân, Ioan Diţă, Mircea Ianculescu Muscel Ionescu şi Mircea Costescu.

De asemenea, încetează urmărirea penală pentru complicitate la înşelăciune a lui Gheorghe Negură, „ca urmare a decesului inculpatului”.

Sentinţa pronunţată de magistraţii sibieni a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia de către procurorii DNA Alba Iulia şi se va judeca în 19 ianuarie 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax