Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DOSARUL fostului procuror șef al DIICOT Alba: Înalta Curte a admis pentru audieri aproape 100 de martori. LISTA


Publicat

procuror ioan muresan diicotAflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dosarul în care fostul procuror şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, este judecat pentru că ar fi fabricat probe împotriva comisarului Traian Berbeceanu cuprinde o listă cu 93 de martori admişi de instanţă. Printre cei care vor fi audiaţi se află angajaţi ai BCCO Alba Iulia, procurori DIICOT din Alba şi Hunedoara, procurorul şef al DNA Alba Iulia, angajaţi SRI, oameni de afaceri dar şi interlopi.

În lista martorilor, publicată pe site-ul ÎCCJ, după termenul de judecată din 10 decembrie 2014, se află numele unor martori solicitaţi atât de Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi de inculpaţi. În total, DNA a primit acceptul pentru 58 de martori, în principal, colegi ai comisarului Traian Berbeceanu de la BCCO Alba Iulia, dar şi inculpaţi cercetaţi în trecut de Berbeceanu – cum ar fi omul de afaceri Luca Anversa, Alin Simota – şi procurori de la Biroul DIICOT Hunedoara.

Tot pe lista martorilor DNA se află şi comandantul BCCO Braşov, Gabriel Florescu, fost şef interimar la BCCO Alba Iulia.

Fostul şef DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan a cerut să fie audiaţi 50 de martori, o parte dintre aceştia fiind comuni cu cei ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este cazul unor procurori DIICOT (foşti colegi), poliţişti din Alba şi Hunedoara, oameni de afaceri cercetaţi în diferite dosare. Pe listă apare şi actualul comandant al BCCO Alba Iulia, Mircea Mărginean, precum şi comandantul IPJ Alba, chestorul şef Ioan Căbulea.

Declaraţii ar urma să dea în dosar şi oamenii de afaceri Luca Anversa şi Ioan Lazăr.  Fostul procuror șef al DIICOT  a cerut, de asemenea, citarea ca martor a procurorului şef de la DNA Alba Iulia, Danusia Boicean.

Ofiţerul Alin Muntean – în calitate de inculpate, a solicitat un număr de 13 martori, printre care procurori şi angajaţi de la DIICOT Alba Iulia şi de la SRI şi SIPI Hunedoara. Tot Muntean a solicitat ascultarea procurorului Danusia Boicean, actualul procuror şef de la DNA Alba Iulia şi anterior procuror şef la DIICOT Alba Iulia. Un alt martor pentru Muntean este şi fostul director SRI Alba Iulia, Ioan Tarnu.

Inculpatul Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, nu a cerut audierea de martori în instanţă.

Instanţa a admis şi cererea formulată de Alin Mirel Muntean, prin apărătorul ales, precum şi de către Ioan Mureşan şi Ioan Nicolae Cean de eliberare de copii de pe suporţii optici existenţi la dosarul cauzei.

De asemenea, Mureşan nu a dorit să facă declaraţii în instanţă, spre deosebire de Cean şi Muntean.

Şi Traian Berbeceanu, în calitate de parte vătămată, va fi ascultat de judecători, la cererea acestuia. Următorul termen de judecată este programat pentru data de 14 ianuarie.

Martorii vor fi ascultaţi de instanţă pe baza unei programări, până în 18 noiembrie 2015. Lista martorilor a fost publicată pe portalul instanțelor.

LISTA martorilor

Solicitaţi de DNA:

 1. Dumitru Albu
 2. Daciana Camelia Alexandru
 3. Cristina Balică
 4. Dan Balint
 5. Anişoara Ramona Biriescu
 6. Titus Gabriel Biriescu
 7. Nicolae Braicu
 8. Ştefan Cernea
 9. Ioan-Mugurel Costachi
 10. Andrada Marinela Cristea
 11. Dorin-Eugen Cupeţiu
 12. Monica Cupeţiu
 13. Maria-Nicoleta Dreghiciu
 14. Gabriel Florescu
 15. Gheorghe Frăţilescu
 16. Mariana Frăţilescu
 17. Sebastian-Gheorghe Geogean
 18. Maria-Georgiana Gheorghe
 19. Alexandru-Mihai Goagă
 20. Danca-Ioana Huşanu
 21. Mircea Ilisei
 22. Ovidiu Ioescu
 23. Florin Lascău
 24. Alexandru Lavu
 25. Adina Laza
 26. Simina Lazăr
 27. Cristian Link
 28. Constantin Cristian Litera
 29. Simina-Mirela Litera
 30. Constantin Litera
 31. Ovidiu-Claudiu Luca
 32. Cătălin Manolache
 33. Gabriel Răzvan Mărginean
 34. Mircea Mărginean
 35. Vasile Mărginean
 36. Mihai Adrian Mihalache
 37. Adrian Mircea
 38. Lucian-Paul Năboiu
 39. Lucian Florin Nicoară
 40. Mariana-Romioara Oneţ
 41. Claudia-Dorina Pădurean
 42. Amalia Coruţa Pavel
 43. Cristina Angela Pintea
 44. Gabriel Pîrvoni
 45. Mircea Pitulescu
 46. Ovidiu Raţiu
 47. Aurel Rişcuţa
 48. Gheorghe Rusu
 49. Cosimo Scaglione
 50. Florina Adriana Şelaru
 51. Florian Şerban
 52. Claudiu-Alin Şerdean
 53. Alin Simota
 54. Maria Solomon
 55. Mircea Stanciu
 56. Cornel Tomuş
 57. Gheorghe Uscatu
 58. Dacian Vonu.

Solicitaţi de inculpat Ioan Mureşan:

 1. Iosif Băda
 2. Ioan Tarnu
 3. Lucian Liviu Sabău
 4. Cătălin Vasile Nicolescu
 5. Sebastian Veştemeanu
 6. Marius Filimon
 7. Călin Balint
 8. Constantin Neag
 9. Florian Şerban
 10. Maria Solomon
 11. Maria Bucea
 12. Mihaela Fara
 13. Costel Daniel Chirilă
 14. Ioan Marian Banea
 15. Gabriel Răzvan Mărginean
 16. Călin Udrea
 17. Dorin Sionei
 18. Dan Radu
 19. Mircea Ilisei
 20. Dan Balint
 21. Dorin-Eugen-Ioan Cupeţiu
 22. Adrian Mircea
 23. Gheorghe Rusu
 24. Gheorghe Uscatu
 25. Anişoara Ramona Biriescu
 26. Titus Gabriel Biriescu
 27. Cristina Balică
 28. Adina Laza
 29. Ovidiu Raţiu
 30. Aurel Rişcuţa
 31. Claudiu Mariş
 32. Lucian Baboş
 33. Alin Lazăr
 34. Alexandru Florenţa
 35. Ioan Stoia
 36. Ioan Căbulea
 37. Marcel Avram
 38. Danusia Boiceanu
 39. Florin Dumitraş
 40. Ovidiu Ioescu
 41. Simina Lazăr
 42. Constantin Cristian Litera
 43. Simina-Mirela Litera
 44. Constantin Litera
 45. Mircea Pitulescu
 46. Gabriel Florescu
 47. Mircea Mărginean
 48. Eduart Ajtai
 49. Ioan Lazăr.

Solicitaţi de inculpat Alin Mirel Muntean

 1. Ioan Marian Banea
 2. Maria Bucea
 3. Costel Chirilă
 4. Mihaela Fara
 5. Cătălin Vasile Nicolescu
 6. Lucian Liviu Sabău
 7. Dan Viorel Vladislav
 8. Colonel Borhină
 9. Marius Filimon
 10. Ciprian Baboş
 11. Danusia Boiceanu
 12. Ioan Tarnu
 13. Valentin Gabriel Paliştan.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patinoar, brad și luminițe ”de criză”, în această iarnă, la Alba Iulia. Fără tonete cu vin fiert și mâncare în Piața Cetății

Publicat

brad

Vor fi luminițe și brad în Piața Cetății din Alba Iulia în acest an, denia, dioramă cu nașterea Domnului Iisus și Moș Crăciun. Nu nu vor mai fi însă tonetele cu vin fiert , cafea și placinte, ca în anii trecuți. 

Iubitorii de patinaj din Alba Iulia vor putea și ei să se bucure în această iarnă de un patinoar artificial care va fi amenajat într-un alt loc din Cetatea Alba Carolina.

Primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24.ro că patinoarul nu va fi amplasat în Piața Cetății ca în anii trecuți ci în șanțurile din latura Vestică a Cetății Alba Carolina, sub podul de lemn de la Poarta IV.

” Cam din 10 decembrie va fi pus în funcțiune, dacă nu se întâmplă ceva grav ( nr. cu evoluția COVID -19)” a declarat primarul, precizând că nu va fi nevoie ca amplasarea patinoarului să fie supusă aprobării în Consiliul Local.

Orarul de funcționare al patinoarului va fi de la 12:00 la 20:00. ”Patru ore va fi liber între orele 12:00-16:00 și patru ore cu taxa de la 16:00-20:00. Primăria nu va plăti chirie ci numai curentul și apa consumată .” a mai precizat primarul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Marius Hațegan, CJ Alba: În 3 decembrie se deschide oficial lotul 1 din Autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia. VIDEO

Publicat

Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia, se va deschide oficial în data de 3 decembrie, a anunțat sâmbătă seara vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit acestuia, lucrările sunt finalizate, iar deschiderea este programată în data de 3 decembrie.

„Aviz cârcotașilor. Așa cum am promis se deschide autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Lucrările sunt finalizate, deschiderea oficială în data de 3 decembrie. Ce nu a făcut PSD în 5 ani a făcut PNL în 5 luni”, a scris vicepreședintele CJ Alba, pe pagina de Facebook.

„La Sebeș legătura cu DN1 și implicit cu autostrada A1 se va face prin sensurile giratorii existente, prin intermediul bretelelor mici, 5 și 6. Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi finalizat complet și se va putea circula normal până la Alba Iulia Nord”, au precizat reprezentanții PNL Alba, pe rețeaua de socializare.

Reamintim faptul că CNAIR împreună cu constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda au pregătit inițial deschiderea tronsonului între Lancrăm și Alba Iulia până pe data de 1 Decembrie. Reprezentanții companiei au transmis în urmă cu o săptămână că deschiderea circulației ar putea fi amânată doar de vremea rea, respectiv în situația în care va interveni un îngheț.

17 km la care se lucrează de 6 ani

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă, între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului a fost semnat în 2014, valoarea acestuia fiind de 541.73 mil lei (fără TVA).  Constructorul Impresa Pizzarotti a început lucrările în luna decembrie.

Asociația Pro Infrastructura nota la mijlocul lunii noiembrie 2020 că „la nodul rutier Sebeș constructorul este concentrat pe cele 2 bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

15 companii au depus oferte pentru tronsonul de 35,7 km din Autostrada Sibiu- Pitești, în valoare de 5,3 de miliarde de lei

Publicat

15 companii de construcții și asocieri au depus oferte pentru construcția unui tronson de 35,7 km din Autostrada Sibiu- Pitești. Compania Națională de Administrare a Infrasctucturii Rutiere (CNAIR) anunță că  a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului ,,Proiectarea şi Execuţia Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 3 : Cornetu – Tigveni”.

Valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469,00 Lei fără TVA.

Citește și Marius Hațegan, CJ Alba: În 3 decembrie se deschide oficial lotul 1 din Autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia. VIDEO

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrarilor. Traseul are o lungime de 37.4 km și va avea 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie, două noduri rutiere și un ecoduct.

Potrivit CNAIR Până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:

 1. ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA)
 2. ASOCIEREA AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER SA
 3. ASOCIEREA ASTALDI SPA – TANCRAD SRL
 4. . IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA
 5.  TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SOCIETE ANONYME
 6.  CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) – CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD
 7.  CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD- DIMEX-2000 COMPANY S.R.L.
 8.  CHINA STATE CONSTRUCTION ENGINEERING CORPORATION LTD
 9.  HUNAN PROVINCIAL COMMUNICATIONS PLANNING, SURVEY & DESIGN INSTITUTE CO., LTD
 10.  KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.
 11. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.
 12. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
 13.  POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LIMITED – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LTD. STI. – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO., LTD
 14.  REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş.
 15.  TEKFEN İNŞAAT VE TESISAT A.Ş. (TEKFEN CONSTRUCTION & INSTALLATION CO., INC.) – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S

Valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469,00 Lei fără TVA.

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrarilor.

Traseul are o lungime de 37.4 km

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Principalele lucrări ale acestei secţiuni sunt:
• 95 de poduri și pasaje
• Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie
• Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
• Ecoduct în zona localităţii Călineşti

Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Îndrumări electorale interbelice: În cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot secret, liber, nesilit şi necontrolat

Publicat

Direcţia Judeţeană Alba a Arhivelor Naţionale a publicat pe o rețea de socializare o imagine cu „îndrumări” electorale din perioada interbelică. Prin acestea, cetățenii erau sfătuiți cum să procedeze în timpul alegerilor desfășurate duminica, cum să folosească ștampila în cabină și cum să procedeze mai apoi cu buletinul de votare. 

„Votarea de Duminică va avea loc în sala „Caragiale” și va dura de dimineața dela ora 8, până seara la ora 8. Avem vreme să mergem și la biserică și să și votăm!

Votarea se face tot în baza Cărții de alegător, ori de alegătoare, cu care ați votat la consiliul județian și tot în acelaș mod: în cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot garantat secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea.

După apăsarea ștampilei, să împături buletinul de votare așa, ca chipul ștampilei rămas pe roată, să ajungă dinlăuntru și apoi să ieși din cabină și să dai buletinul astfel împăturat dlui judecător. Președintele alegerii în Alba – Iulia va fi dl.: Dr. Iosif Felner”, se precizează în „îndrumările” pubilicate pe rețeaua de socializare Facebook.

„Vă rugăm să remarcaţi cum votul <secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea> merge mână în mână cu aplicarea ştampilei pe roată”, au scris reprezentanții Direcției Județene Alba a Arhivelor Naționale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate