Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul poliţistului Augustin Căpâlnaş care a condus maşini de serviciu fără permis, preluat de Parchetul General. Este cercetat pentru uz de fals

Publicat

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, vineri, 11 aprilie, preluarea dosarului penal în care poliţistul Augustin Căpâlnaş este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere fără permis. IGPR a comunicat că s-a dispus cercetarea prealabilă față de patru ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Direcției Rutiere pentru neglijenţă în serviciu, legat de acest caz.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au preluat  de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti cauza privindu-l pe Augustin Căpâlnaş, cercetat pentru infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

“Din primele verificări a rezultat faptul că subcomisarul de poliţie Căpîlnaş Agustin, ofiţer în cadrul Direcţiei Rutiere, în perioada februarie 2012 – septembrie 2013, a condus pe drumurile publice de pe raza mai multor judeţe maşini de serviciu aparţinând IGPR, fără a deţine permis de conducere.

Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, act care, însă, era emis pentru un alt titular”, se arată în comunicatul PÎCCJ.

De asemenea, într-un comunicat IGPR se precizează că “şeful Poliției Române a dispus sesizarea unității de parchet competente, la finalizarea tuturor verificărilor efectuate de Direcția Control Intern din IGPR, referitoare la un ofițer din cadrul Direcției Rutiere care a condus fără permis, întrucât au fost identificate indicii cu privire la fapte de natură penală privind încadrarea și promovarea acestuia în structurile Poliției Române.
Inspectorul general a dispus declanșarea procedurii de cercetare prealabilă față de patru ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Direcției Rutiere, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței abaterilor disciplinare de:
– comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitătii profesionale a polițistului sau prestigiului instituţiei, față de un ofițer de poliție
– neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, față de toți patru”.

Sunt vizaţi Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere, adjunctul său, Costin Tătuc, Carol Vârnă – şeful Politiei Autostrăzi şi Paul Toma – şeful Serviciului prevenire şi educaţie rutieră.
În 1 aprilie a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără permis.
Din verificări, s-a stabilit că ofițerul în cauză nu a participat în calitate de conducător auto la nicio misiune de însoțire a coloanelor oficiale”, mai precizează IGPR.

Fost preot, Augustin Căpâlnaş a intrat în poliţie în noiembrie 2004 fostul, fiind numit ofiţer de relaţii cu publicul la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj-Napoca. În 2006, a ajuns, prin transfer de la Cluj, purtător de cuvânt al IPJ Alba şi a ocupat această funcţie timp de un an. Din 2009, la fost transferat la Bucureşti.

Ofiţerul a fost implicat în mai multe acţiuni de educaţie rutieră şi pentru respectarea regulilor de circulaţie, prevenirea accidentelor provenite de pe urma nerespectării vitezei legale şi a consumului de alcool şi în judeţul Alba.

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş, de la Direcţia Poliţiei Rutiere, nu a avut niciodată permis auto. A condus autoturisme, fără acte legale, inclusiv maşina personală, cele ale poliţiei, dar şi autovehiculul Arhiepiscopului ortodox de Alba Iulia de la vremea respectivă, Andrei Andreicuţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax