Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Pomponio”. Cei patru angajaţi ai DGFP Alba rămân în arest încă 60 de zile. Societăţi comerciale, părţi responsabile civilmente în dosar

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a avut pe rol, marţi, judecarea dosarului de evaziune fiscală în care sunt inculpaţi fostul director adjunct al DGFP Alba, Ioan Dobra şi funcţionarii Dorin Conţan, Dănuţ Ispas şi Ioan Mihail Sârbu. După amânările din 6 septembrie, respectiv 20 septembrie, instanţa urma să audieze inculpaţii şi să procedeze la citirea rechizitoriului întocmit de procurori. Tot marţi s-a decis menţinerea arestării preventive pentru cei patru funcţionari de la Finanţe.

La termenul de marţi, prezent în sală, în calitate de apărător al inculpatului Cosmin Limbean a fost şi renumitul avocat Gheorghiţă Mateuţ, profesor universitar la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca şi singurul avocat român care face parte din Asociaţia Internaţională de Drept Penal.

După mai multe ore de deliberări, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar a celor 4 funcţionari DGFP Alba. Aceştia vor rămâne în arest încă 60 de zile. Nici de această dată, magistraţii nu au dat citire rechizitoriului, iar judecarea propriu-zisă a fost amânată pentru luna octombrie. Motivul îl reprezintă faptul că ANAF a solicitat termen pentru a i se stabilii calitatea de parte responsabilă civilmente pentru 3 societăţi comerciale implicate în dosar. Potrivit Codului de Procedură Penală, „partea responsabilă civilmente” este persoana chemată în procesul penal să răspundă, potrivit legii civile, pentru pagubele provocate de învinuit sau inculpat.

Vă prezentăm comunicatul emis de instanţa de apel:

„La termenul de judecată de astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de 3 dintre inculpații arestați și a dispus menținerea măsurii arestării preventive a celor 4 inculpați aflați în stare de arest în urma verificării legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive.

Având în vedere solicitarea formulată de către Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, cu privire la stabilirea calității de parte responsabilă civilmente pentru 3 societăți comerciale în legătură cu prejudiciul constatat în acest dosar, Curtea de Apel Alba Iulia a amânat judecarea cauzei pentru data de vineri, 21.10.2011. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

La termenele anterioare, patru dintre inculpaţi au cerut timp pentru angajarea de apărător, iar o parte dintre avocaţi au solicitat termen scurt pentru studierea dosarului. Inculpaţii au formulat cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, însă toate solicitările lor s-au lovit atunci de refuzul magistraţilor.

Reamintim că, în acest dosar, în sarcina inculpaţilor sunt reţinute un cumul de intracţiuni printre care şi evaziunea fiscală, iar cei patru funcţionari ai Finanţelor Publice Alba sunt acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional constituit din angajaţi ai firmei „Pomponio”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax