Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”: Italienii Luigi Saviato şi Luca Anversa, liberi să părăsească ţara

Publicat

Magistraţii Tribunalului Alba au dispus ridicarea interdicţiei de părăsi ţara pentru doi dintre învinuiţii cercetaţi în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. Oamenii de afaceri italieni – Luca Anversa, patronul firmei de construcţii „Pomponio” SA din Alba Iulia şi Luigi Saviato, partener cu acesta la un hotel situat în comuna Gârbova – sunt liberi, începând cu luna februarie, să treacă graniţele României, dar vor fi cercetaţi în continuare în acest dosar.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Aurelian Mocan, în data de 18.02.2011, instanţa de judecată a respins cererea procurorilor DIICOT de prelungire a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, luată faţă de cei doi învinuiţi. Luca Anversa şi Luigi Saviato sunt acuzaţi de şantaj şi instigare la şantaj, în acelaşi dosar în care este judecat şi fostul ofiţer al Serviciului de Informaţii Externe, Claudiu Vulpe, zis Fox. Acesta din urmă participa la activitatea de şantaj şi intimidare a persoanelor vizate alături ce cei doi, iar, potrivit informaţiilor furnizate de procurori, au fost utilizate în acest scop cocteiluri Molotov. Întrebat despre activităţile menţionate, Luca Anversa nu a avut nimic de declarat.

Reamintim că în acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi se află în arest preventiv şi Teodor Victor Şchiop, Nicolae Viorel Muntean, Gabriel Antoniu Bakai (cunoscut şi ca „Gabin”), Ioan Nicolae Roşca (zis „Joni”), Sergiu Andrei Cândea (zis „Sega”), Ioan Nicolae Decean, Gheorghe Lupu, Adrian Bălan, Virgil Alin Dura (zis „Dragonu”) şi Raul Hancheş (zis „Pricu”).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax