Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul şantajului record din Apuseni: Ilie Tică, acuzat că i-a cerut 100.000 de euro unui om de afaceri, cercetat în arest la domiciliu

Publicat

tica ilie 1 Ilie Tică (50 de ani), principalul acuzat în dosarul şantajului record, de 100.000 de euro, asupra unui om de afaceri din Alba, va fi cercetat în continuare în arest la domiciliu. A stat trei luni după gratii, în arest preventiv. Decizia aparţine Tribunalului Alba şi este definitivă.

Ilie Tică senior este principalul suspect în cazul celui mai important dosar de șantaj instrumentat vreodată în județul Alba, cu un prejudiciu record de 100.000 de euro. Relația omului de afaceri cu unul dintre suspecți este, potrivit anchetatorilor, mai veche, respectiv din 2009, când acesta ar fi împrumutat de la unul dintre inculpați suma de 30.000 de euro în mai multe tranșe.

Omul de afaceri și-a plătit datoria însă suspecții ar fi continuat să îi ceară bani, presându-l cu filmarea. Astfel, din luna iunie a anului trecut și până în martie anul acesta, le-a dat acestora aproximativ 100.000 de euro. Rămas fără bani, dar presat în continuare, a apelat la poliție.

“admite contestaţia formulată de inculpatul TICĂ ILIE …împotriva Încheierii penale nr. 37/05.10.2017 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpeni în dosar nr. 1689/203/2017. Desfiinţează încheierea penală atacată şi, soluţionând cauza: În baza art. 4251 alin. 4 Cpp rap. la art. 242 alin. 2 Cpp înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului TICĂ ILIE senior – … cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile începând cu 09.10.2017. În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală impune inculpatului TICĂ ILIE senior obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în … fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat;

– să nu comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii ori experţii în cauză.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. (5) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul poate părăsi imobilul din … pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. Dispune ca Biroul de supraveghere judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba să supravegheze respectarea măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatului Tică Ilie senior. Dispune punerea în libertate, de îndată, a inc. Tică Ilie senior, de sub puterea M.A.P. nr. …emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpeni în dosarul nr. 1177/203/2017, dacă nu este privat de libertate în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă şi executorie. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09 octombrie 2017”, se arată în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.

Ilie Tică a fost arestat preventiv în data de 8 iulie 2017 sub acuzația de șantaj, după ce ar fi obținut 100.000 de la un om de afaceri din Munții Apuseni, pe care l-ar fi amenințat cu publicarea unor filmări indecente.

Cei doi fii ai inculpatului, Ilie Tică junior (30 ani) junior şi Sergiu Sorin Tică (27 ani), au fost inițial reținuți de procurori dar nu au primit mandate de arest, fiind cercetați sub control judiciar alături de alți doi bărbați cercetați în acest dosar (T.M. de 29 de ani din Alba Iulia şi la S.I. de 34 de ani din Bucerdea Grânoasă).

Poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 9 percheziţii acasă la inculpați și la firmele acestora. Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani şi înscrisuri, spun polițiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax