Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul tăierilor ilegale de pădure de la Vinţu de Jos: 15 inculpaţi trimişi în judecată. Prejudiciu de aproape 20.000 de lei

Publicat

dosar vintu taieri arbori Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a finalizat rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 15 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori de pe raza comunei Vinţu d Jos. Aceştia au provocat un prejudiciu de aproape 20.000 de lei.

Potrivit procurorilor”în perioada 2008-2013, inculpaţii au tăiat fără drept un număr de 217 arbori de diferite esențe, cu un volum total de aproximativ 80 mc, din pădurile aparţinând mai multor persoane vătămate, situate pe raza comunei Vințu de Jos din judeţul Alba. În urma activităţilor infracţionale ale inculpaţilor a rezultat un prejudiciu total prin tăiere de circa 11.000 lei fără TVA și un prejudiciu total produs prin furt de circa 6.000 lei.

Inculpaţii nu au antecedente penale.

Totodată, procurorul a dispus disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar penal și trimiterea acestuia la organele de cercetare penală în vederea continuării cercetărilor cu privire la 10 suspecți acuzaţi de săvârşirea în mod similar a unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Investigaţii Criminale, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia”.

Reamintim că în noiembrie 2015, mai mulţi localnici din Vinţu de Jos au intrat în atenţia Poliţiei, pentru tăieri ilegale de arbori.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Localnici din Vințu de Jos, cercetați pentru tăiere ilegală de pădure. 9 suspecți, audiați la IPJ Alba

Activităţile de cercetare efectuate în 5 noiembrie 2015 au vizat şapte persoane din comuna Vinţu de Jos, în sarcina cărora s-a faptul că, în perioada 2008 – 2013, au participat împreună cu alte 19 persoane la tăierea ilegală de arbori şi sustragerea materialului lemnos rezultat de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure de gorun, situată pe raza comunei Vinţu de Jos, aflate în proprietatea unor persoane fizice.

Cele şapte persoane au fost conduse în teren, în vederea definitivării expertizei tehnice judiciare dispuse în cauză, iar ulterior la sediul Poliţiei municipiului Alba Iulia, unde au fost audiate.

Vezi şi Dosarul tăierilor ilegale de pădure de la Vinţu de Jos: Alte şapte persoane, REŢINUTE de poliţişti. Prejudiciu de 600.000 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax