Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: 13 persoane trimise în judecată de DIICOT Alba Iulia

Publicat

trafic droguri O grupare formată din 13 persoane din Alba şi Cluj a fost trimisă în judecată de procurori din cadrul DIICOT Alba Iulia pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri. Membrii grupării vindeau cannabis şi etnobotanice la sute de tineri din cele două judeţe, în special în oraşe din zona Munţilor Apuseni.
Gruparea a fost destructurată la începutul lunii octombrie 2014. Procurori şi poliţişti au efectuat atunci 11 percheziţii în Alba şi Cluj, la domiciliile traficanţilor. 11 persoane au fost arestate preventiv la momentul respectiv, iar 9 se află şi în prezent după gratii.Persoanele trimise în judecată sunt Opriţa Călin, Pătran Bogdan Vasile, Şuteu Samir Vasile, Coman Mihai Paul şi David Rareş din Alba, respectiv Mocean Ioana Aurora, Urcan Gheorghe Alin, Popa Raul Traian, Popa Bogdan Marian, Pop Flaviu Lucian, Cheţan Sergiu Andrei, Moldovan Zoltan şi Mocean Ioan Adrian din judeţul Cluj. Cei 13 sunt acuzaţi că au format o reţea de crimă organizată care vindea etnobotanice şi cannabis în Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca şi oraşele Baia de Arieş şi Cîmpeni din Apuseni.

”Procurorii D.I.I.C.O.T – S.T Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. art. 367 alin. 1 C. pen., art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/2011 şi art. 2 alin. 1 si 2 din Legea 143/2000. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada decembrie 2013 şi până în prezent, inculpaţii au procurat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc (XLR 11, AKB – 48,4MEC – substanţe psihoactive noi (etnobotanice), pe care le-au comercializat pe raza municipiilor Baia de Arieş, Turda, Câmpeni şi Cluj Napoca. Până în prezent a fost ridicată de la inculpaţi cantitatea de aproximativ 3 kg de droguri de risc şi de mare risc şi dispozitive folosite pentru cântărirea acestora. În cauză au fost identificaţi până în prezent 200 de consumatori”, se afirmă în comunicatul DIICOT. Poliţiştii au mai descoperit la percheziţii importante sume de bani.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 27 ianuarie 2014. Instanţa de judecată se va pronunţa în cursul acestei săptămâni cu privire la măsurile preventive ale inculpaţilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax