Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul utilajelor agricole furate: Avocaţi amendaţi pentru că nu au asigurat apărarea inculpaţilor

Publicat

Un nou termen de judecată a avut loc joi, la Curtea de Apel Alba Iulia, în Dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale Uniunii Europene. Cei 32 de inculpaţi din această cauză, acuzaţi de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, au ajuns din încă o dată în faţa magistraţilor. Între aceştia se află şi fostul şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, Ioan Tarnu şi subcomisarul de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Liviu Schiau.

UPDATE: La acest termen de judecată, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile a 4 dintre inculpaţi de liberare provizorie sub control judiciar şi a dispus amânarea judecării cauzei pentru data de 27.10.2011. Motivul a fost şi lipsa de la termenul de judecată a 2 dintre apărătorii aleşi ai inculpaţilor. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus amendarea celor doi avocaţi care nu au asigurat corespunzător apărarea inculpaţilor.

Grupul infracţional a fost trimis în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia în 30.05.2011, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara. Din cei 32 de inculpaţi, 18 se află în arest preventiv.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave din state ale Uniunii Europene şi pentru săvârşirea în principal a următoarelor fapte: identificau utilaje agricole, verificau modul în care erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS, după care utilajele erau sustrase, transportate în România, fiind folosite documente falsificate, ascunse la diverşi tăinuitori şi apoi valorificate pentru importante sume de bani.

În urma verificării din oficiu a măsurii arestării preventive a inculpaţilor, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, în 01.09.2011, menţinerea stării de arest a 17 inculpaţi. Aceşti inculpaţi au fost reţinuţi la date diferite, în perioada decembrie 2010-aprilie 2011, iar măsura arestării preventive a fost dispusă şi prelungită succesiv, după caz. Referitor la celălalt inculpat judecat în stare de arest preventiv, Dorel Tukacs , acesta a fost reţinut într-o altă cauză.

Tarnu şi Schiau sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate