Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul utilajelor agricole furate. Un nou termen la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost inclusă în cauză o firmă din Grecia

Publicat

La Curtea de Apel Alba Iulia a fost programat luni un nou termen de judecată în Dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE, în care sunt inculpaţi fostul director al SRI Alba, Ioan Tarnu şi ofiţerul BCCO, Liviu Schiau. Reamintim că instanţa a amânat judecarea cauzei, joi, 27 octombrie şi a fixat termen pentru începutul acestei săptămâni.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut arestarea preventivă pentru 17 inculpaţi. În intervalul de timp până luni, urma să fie identificat numele unei părţi civile din Grecia şi pronunţarea asupra excepţiilor formulate în cauză.

În septembrie, instanţa a amânat judecarea cauzei şi a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive formulate de inculpaţi. Reamintim că în acest dosar sunt judecate 30 de persoane, acuzate de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional ce se ocupa cu furturi de utilaje agricole.

Pe lângă Tarnu şi Schiau, în acest dosar au calitatea de inculpaţi şi Antonio Vecchiolla, Florin Radu Liptak, Andrei Vasile Dărămuş, Cornel Irimia, Mirel Florin Oniga, Cosmin Marin Samoilă, Florin Bujor Bodea, Adrian Ioan Lăscan, Lucian Liviu Sabău, Ştefan Fillip Rus, Cristian Călin Oprea, Mircea Stanciu, Corneliu Pantilimon Kaiser, Dănuţ Cristian Bândilă, Dorel Vasile Tukacs, Dan Ioan Banciu, Ioan Ştefan Bursaş şi Iulian Iosif Băda.

UPDATE: La termenul de luni, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus introducerea în cauză a părţii civile SC G.D.M. din Grecia, care va fi citată pentru următorul termen de judecată, stabilit pentru data de 21.11.2011. „Instanţa pune în vedere apărătorilor inculpaţilor să depună în scris toate excepţiile pe care înţeleg să le invoce, cu o săptămână înaintea următorului termen de judecată, în vederea studierii şi punerii lor în discuţie în condiţii de contradictorialitate”, se arată în comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave din state ale Uniunii Europene şi pentru săvârşirea în principal a următoarelor fapte: identificau utilaje agricole, verificau modul în care erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS după care utilajele erau sustrase, transportate în România, fiind folosite documente falsificate, ascunse la diverşi tăinuitori şi apoi valorificate pentru importante sume de bani.

În urma verificării din oficiu a măsurii arestării preventive a inculpaţilor Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în 27.10.2011, menţinerea stării de arest a 17 inculpaţi. Aceşti inculpaţi au fost reţinuţi la date diferite în perioada decembrie 2010 – aprilie 2011, iar măsura arestării preventive a fost dispusă şi prelungită succesiv, după caz. Referitor la celălalt inculpat judecat în stare de arest preventiv, Tukacs D.V., acesta a fost reţinut într-o altă cauză.

Prin acelaşi rechizitoriu au fost trimişi în judecată şi Tarnu Ioan, locotenent-colonel, şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba şi Schiau Liviu,
subcomisar de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax