Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul utilajelor furate: Recursuri respinse la Curtea de Apel Alba Iulia. Inculpaţii rămân în arest preventiv

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, joi, recursul formulat de opt inculpaţi din Dosarul utilajelor furate, împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara din 15 aprilie. Reamintim că instanţa hunedoreană a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. În urma deciziei de la Alba Iulia, rămân în arest Cristian Oprea, Mircea Stanciu, ambii din judeţul Alba, Corneliu Kaiser şi Lucian Sabău. De asemenea, s-au menţiunut mandatele de arestare în lipsă pentru inculpaţii Viorel Onea, din judeţul Alba, Ştefan Rus, Dumitru Albu şi Ionel Niţă.

Precizăm că, iniţial, inculpatul Lucian Sabău avea şi el emis pe numele său mandat de arestare în lipsă, însă, la termenul de joi, s-a prezentat alături de avocat, astfel că a fost introdus în arest, după respingerea recursului.

George Vinţan, unul dintre tinerii din Alba Iulia, acuzat că ar face parte din gruparea infracţională specializată în furturi de utilaje agricole, va fi cercetat în stare de libertate, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu. În dosar mai sunt implicaţi Ioan Tăuşan, Călin Boier, Mihai Toma Jelea, Iulian Pascu şi Dănuţ Bândilă. Lotul inculpaţilor este format din 14 persoane din judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, învinuite că ar forma o reţea infracţională specializată în furturi de utilaje agricole din străinătate pe care le introduceau în ţară prin falsificarea actelor. Prejudiciul produs de aceştia, din 2008 şi până în prezent se ridică la suma de 4 milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax