Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dotări noi pentru ISU Alba în 2019. Autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor în zonele montane

Publicat

arafat, alba iulia

Inspectoratul Situații de Urgență Alba va primi în 2019, cel puțin 8 autospeciale dedicate pompierilor. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat prezent la Alba Iulia cu prilejul bilanțului anual al ISU Alba. O parte dintre acestea vor fi autospeciale de stingere a incendiilor în zonele montane, având în vedere specificul județului Alba.

”În 2019, cred că cele mai importante vor fi și pe partea ambulanțelor clar, aici și pe serviciul de ambulanță, noi avem mașini de livrat, mașini și de stingere a incendiului pentru pădure. Avem o licitație pentru mașini de stingere a incendiilor de pădure, care au capacitatea de a interveni în zone greu accesibile, în zone montane. Licitația lor este în curs de evaluare, deci vor fi mai multe dotări pe specific pompieri, dar și pe specific prim ajutor și asistență medicală de urgență.

Cifrele nu pot să vi le dau că urmează Inspectoratul General să facă repartițiile, dar la cifra pe care o avem pe mașini de pompieri, în total de aproximativ, 500 de mașini, dacă facem o împărțire pe toată țara, fiecare județ cel puțin 8 mașini va primi, după mărimea județului, după cifra de locuitori, cel puțin 8 mașini cred ca fiecare județ va primi.”

Mașinile vor fi dotate cu echipamente specifice de salvare montană, pentru echipe de 3 sau 4 salvatori, cu capabilitatea de a transporta un rănit de la o zonă greu accesibilă până la un punct în care poate fi predat serviciului județean de ambulanță.

Doar 25 de județe din țară vor beneficia de dotări cu autospeciale pentru zonele montane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax