Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două atentate teroriste în Spania, în câteva ore. Bilanțul tragediei: 13 morți și 100 de răniți, printre care și români

Publicat

atac spania 13 persoane și-au pierdut viața și alte 100 au fost rănite în două atentate care au zguduit Spania în ultimele ore. Printre ei, și cetăţeni români. Prima țintă a fost Barcelona: șoferul unei furgonete închiriate a intrat cu mașina pe cea mai mare arteră pietonală din toată Spania, celebra La Rambla, plină de turiști în orice moment al zilei. Un al doilea atac a avut loc în cursul acestei nopți și s-a soldat cu cinci teroriști uciși și cu șase răniți. 

UPDATE: Autoritățile spaniole au informat vineri dimineaţa Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, de joi seară, a fost identificată a treia victimă de cetăţenie română, potrivit digi24.ro.

Şi acest cetățean român este spitalizat, dar starea sa nu este gravă. Până în prezent, în atacul soldat cu 13 morți și aproape 100 de răniți de la Barcelona au mai fost răniți încă doi cetățeni români. Unul dintre ei are 42 de ani și este în stare destul de gravă, potrivit corespondentului Digi24 în Spania. Cealaltă victimă din România este un bărbat în vârstă de 37 de ani, care se afla în Spania ca turist.

UPDATE1: Cele 13 persoane ucise şi cei peste 100 de răniţi de pe Las Ramblas sunt cetăţeni din 24 de ţări, potrivit autorităţilor catalane, citate de The Guardian. Cea mai tânăra victimă a atacului din Barcelona este o fetiţă de 3 ani, ce a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. De asemenea, o fetiţă de 6 ani este într-o stare gravă în spital, potrivit hotnews.ro.
Trei dintre morti ar fi germani. Ministrul belgian de externe, Didier Reynders a confirmat ca a murit si un belgian.
Franta a anuntat ca 26 dintre cetatenii sai au fost raniti, cel putin 11 avand rani serioase.
Patru cubanezi au fost raniti in atacul de pe Las Ramblas si unul in atentatul din Cambrils.
Potrivit MAE, trei romani au fost si ei raniti.
Doi australieni au fost raniti: doi sunt in spital intr-o stare grava, dar stabila, iar doi au fost tratati si externati. Au ajuns la spital si doi taiwanezi.
Printre raniti mai sunt trei olandezi si o grecoaica si cei doi copii ai ei. Un hong-konghez, un american si un irlandez au suferit rani minore.

UPDATE2: Politia spaniola a anuntat ca un tanar de 17 ani este suspect in atacul din Barcelona. Moussa Oukabir este suspectat ca a fost soferul dubei care a provocat carnagiul de pe Las Ramblas.

Anterior, fratele lui Moussa, Driss Oukabir, a fost arestat in orasul Ripoll, la aproape 100 km nord de Barcelona. Acesta ar fi declarat ca actele sale – folosite pentru inchirierea dubei – au fost furate, potrivit hotnews.ro

Tot in Ripoll a mai fost arestat vineri un suspect, al carui nume nu a fost facut public.

Zeci de oameni răniți, întinși pe caldarâm, sânge și urlete; sunt imaginile groazei și ale terorii care au înconjurat planeta și vin din Spania, lovită de două ori în ultimele două ore de teroriști care s-au revendicat a fi ISIS. Bilanțul provizoriu este tragic: 13 morți și aproximativ 100 de răniți, unii în stare foarte gravă.  Doi români au fost răniți, a anunțat MAE.

atac spania 2 “Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă”, a precizat vineri MAE. Celălalt român rănit este un bărbat de 42 de ani, care se află în stare gravă.

De asemenea, 26 de cetăţeni francezi se numără printre răniți. Unsprezece dintre ei sunt în stare gravă. Guvernul catalan a anunțat azi dimineață că răniții sunt din 24 de țări.

Un al doilea atac s-a petrecut la Cambrils însă polițiștii au reușit să evite evoluția acestuia. Șase persoane au fost rănite înainte ca Poliția să ucidă 5 suspecți.

Guvernul catalan a anunţat oficial că atacul de la Cambrils are legătură cu atacul cu maşină de pe Ramblas, din Barcelona, soldat cu 13 morţi.

Ministrul de Interne al regiunii, Joaquin Forn, a declarat vineri că atacul de la Cambrils “urmează aceeaşi cale”. „Există o legătură”, a adăugat el. Oficialul nu a precizat, însă, ce leagă atacurile, dar a confirmat că şoferul maşinii care a intrat în mulţime este încă în libertate.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax