Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Două bănci din România fuzionează și vor crea una dintre cele mai mari instituții bancare din România

Publicat

impozite bani taxe

Alpha Bank SA și Unicredit fuzionează și devin a treia cea mai mare bancă din România. Va avea cotă de piaţă combinată de 12% din punct de vedere total active.

Alpha Services and Holdings SA, deţinător al Alpha Bank SA, şi UniCredit au agreat principalele condiţii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA şi Alpha Bank Romania SA, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internaţional, au anunţat, luni, cele două bănci.

Fuziunea va aduce la un loc două entităţi complementare, atât UniCredit Bank Romania cât şi Alpha Bank România având o poziţie solidă în segmentele de corporate şi de retail.

A treia bancă de pe piața locală

Conform unui comunicat al UniCredit România, prin această fuziune se va crea a treia bancă ca mărime de pe piaţa locală, cu o cotă de piaţă combinată de 12% din punct de vedere total active.

Pentru prima oară în România, două grupuri bancare europene folosesc parteneriatul ca abordare de consolidare a pieţei. Această nouă abordare are ca scop nu numai să susţină economia românească mai bine, ci şi să pună pe primul plan nevoile clienţilor şi al acelor comunităţi în care îşi desfăşoară activitatea.

„Aceasta este prima achiziţie pe care UniCredit o face în 15 ani, semnalând potenţialul inerent pe care noi, ca business, îl vedem în România şi în regiunea Europa Centrală si de Est”, a declarat Andrea Orcel, CEO UniCredit Group.

Perfectarea tranzacției, în 2024

Perfectarea tranzacţiei este aşteptată în 2024, sub rezerva finalizării unui proces de due diligence, a obţinerii aprobărilor corporative pentru fuziune şi a tuturor aprobărilor şi acordurilor de reglementare necesare, inclusiv în materie de concurenţa.

La finalizare, este de aşteptat Alpha Bank să deţină 9,9% din capitalul social al entităţii combinate şi să primească o contravaloare în numerar de 300 milioane euro. Componenta de numerar rămâne supusă ajustărilor post due diligence legate de calitatea activelor, dacă este cazul.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax