Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două blocuri de locuințe sociale, construite la Alba Iulia, în zona Talcioc. Investiție de peste 1,1 milioane de euro

Publicat

Primăria Alba Iulia a lansat o licitație privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire Ansamblu de Locuințe Sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane”. 

În municipiul Alba Iulia există zone mai puțin dezvoltate în care locuitorii cu venituri reduse trăiesc în condiții necorespunzătoare. Având în vedere numărul cererilor pentru o locuință socială, se dorește construirea unui ansamblu de locuințe, astfel încât să se asigure condițiile de locuit pentru persoanele / familiile marginalizate sau cu venituri reduse, care nu pot să aibă o locuință proprie. Astfel, obiectivul de investiții va asigura accesul la o locuință decentă a persoanelor cu venituri reduse, va contribui la promovarea coeziunii sociale prin îmbunătățirea mediului construit și dezvoltare comunitară. 

Pe teritoriul municipiului Alba Iulia există la data actuală trei blocuri de locuințe sociale cu 75 de apartamente.

Zona în care se va dezvolta proiectul este situată în partea de Nord a municipiului Alba Iulia (zona Talcioc), face parte din parcela „curți construcții” de 50.000 mp.

Potrivit temei de proiectare, oportunitatea dezvoltării proiectului în această zonă se justifică prin faptul că zona Talcioc s-a conturat tot mai mult ca o insulă urbană destructurată în situația în care investițiile de până acum au determinat extinderea dezvoltării localității și întregirea fondului construit în principal între Alba Iulia și Micești, respectiv Bărăbanț.

Tema de proiectare, publicată pe site-ul Primăriei Alba Iulia, propune construirea a două tronsoane de locuințe colective, din cele 7 cuprinse în PUZ. Acestea vor cuprinde circa 48 de apartamente, (un tronson de tip B1 și un tronson aferent zonei Z3 (regim de înălțime P+2)).

„Cele două tronsoane trebuie să fie gândite modular, să permită un nivel ridicat de prefabricare, asamblare rapidă și manoperă redusă. Modulele vor fi repetitive, cu aceleași dimensiuni și vor deține posibilitatea racordării la utilități. (…) Suprastructura propusă pentru blocuri va fi metalică, cu grinzi și stâlpi din profile laminate, cu închideri tip sandwich, compartimentări ușoare nestructurale. Acoperișul va fi tip șarpantă, cu învelitoare din tablă profilată”, se mai precizează în tema de proiectare.

Valoarea celor două tronsoane de blocuri: 2.954 mp x 360 E/mp = 1.063.440 de euro

Diverse și neprevăzute: 70.000 de euro

Total costuri investiție: 1.133.440 de euro

Total costuri proiectare (inclusiv studii de teren sau alte studii specifice, obținere avize, acorduri, etc): 31.000 de euro, din care:

  • SF (inclusiv avize) = 9.500 de euro
  • DTAC = 6.200 de euro
  • PT, DE, CS = 15.300 de euro

Număr estimat de utilizatori

De locuințele sociale ar urma să beneficieze un număr de aproximativ 150 de locuitori ai municipiului, care reprezintă o parte din cele 362 de cereri aflate în așteptare pentru repartizarea unei locuințe sociale, în cadrul Direcției de Asistență Socială, la data de 20.09.2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 11.05.2019 at 17:57

    Ei, asta-i o treaba buna ! Oare cine este parintele acestei idei ? Sper ca nu este ultima zvacnire intelectuala a pensionarului. Nu mai era capabil de asa ceva de multa vreme. Pensie cu sanatate !!
    Sa fi vrut sa apara tot desenul proiectului inclusiv cartusul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax