Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Două blocuri turn de pe Bulevardul Transilvaniei, reabilitate termic prin programul naţional

Publicat

În anul 2008, prin Programul naţional de reabilitare termică a locuinţelor comune, s-a reparat un singur bloc în Alba Iulia, cu 34% fonduri de la stat, 33% de la bugetul local şi doar 33% din costurile de reparaţii asigurate de asociaţia de proprietar. Suplimentarea fondurilor de la stat, în 2009, a determinat mai mulţi proprietari albaiulieni să abordeze cu încredere programul, astfel că, în prezent, şapte blocuri sunt cuprinse în program, două dintre acestea fiind situate pe Bulevardul Transilvaniei.

La începutul acestei săptămâni, constructorul a deschis şantierul şi a demarat lucrările la un bloc turn de pe Bulevardul Transilvaniei. În total, două blocuri cu 10 etaje din zona de promenadă îşi vor schimba complet faţa.

Costurile totale de reabilitare termică şi pregătirea documentaţiei pentru un bloc cu 10 etaje se ridică la aproximativ 600 de mii lei. Statul va asigura 50% din costuri, 30% asigură administraţia publică locală şi 20% asociaţia de proprietari, conform reprezentanţilor  Primăriei Alba Iulia.

Alte cinci blocuri cuprinse în program, având câte patru etaje fiecare, sunt situate pe străzile Detunata, Toporaşilor şi Tulnicului.

Săptămâna viitoare vor fi demarate lucrările la două blocuri de pe strada Detunata şi un bloc de pe strada Tulnicului, urmând să fie izolate termic şi celelalte clădiri cuprinse în program, în funcţie de viteza de avansare a lucrărilor realizate de constructor.

Un singur bloc, situat pe strada Detunata, a fost realizat în anul 2008 prin Programul naţional de reabilitare termică, deşi mai multe asociaţii de proprietari au încercat să aplice acest program. Aproape toate au renunţat pentru că, la vremea aceea, nu au putut aduna de la locatari partea de 33 procente din valoarea investiţiei. A fost suficient ca unul din locatari să  refuze să contribuie şi astfel programul a căzut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax