Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Două cazuri cu tulpina britanică de SARS-CoV-2, identificate la Cluj Napoca. Zece cazuri noi descoperite în România

Publicat

Alte 10 cazuri cu tulpina britanică de SARS-CoV-2 au fost identificate pe teritoriul României, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii.

„Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe oraşe ale ţării în perioada 13 – 21 ianuarie 2021. Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife şi au fost raportate în această după-amiază Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În prezent, au fost raportate 18 cazuri cu noua variantă de SARS-CoV-2”, afirmă sursa citată.

Dintre aceştia, şase sunt din Bucureşti şi câte doi din Vâlcea şi Cluj.

UPDATE: ”Referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică la Cluj, este vorba de două persoane cu vârsta de 29 respectiv 54 ani, cu domiciliul în alte județe și rezidenți în județul Cluj.

Aceștia au fost confirmați pozitiv cu Covid-19, iar ulterior, în urma procesului de sintetizare a probelor, s a constatat existența tulpinii britanice. Aceștia au fost izolați la domiciliu pe perioada de 14 zile, fiind depistați pozitiv cu Covid-19 în 14 ianuarie, starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare.

Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenita din aceasta zonă.

Nu există niciun link epidemiologic între cele două cazuri”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, potrivit cluj24.ro.

Recent, un focar cu această tulpină, depistată în Marea Britanie, a fost identificat la Şcoala nr. 28 din Bucureşti, mai multe persoane fiind testate şi supravegheate de medici.

Potrivit unei informări transmise de reprezentanții din sănătate, este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe orașe ale țării, în perioada 13-21 ianuarie 2021.

Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife și au fost raportate în această după amiază la INSP/CNSCBT.

Orașele în care au fost recoltate probele pentru tulpina britanică a coronavirusului

Orașele din care s-au recoltat probele sunt București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia și Călărași. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe.

În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de Sars-CoV- 2.

Ultimul caz fusese depistat marți, la un bărbat de 69 de ani din Constanța, care nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus (denumită B.1.1.7).

Recent, medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat că este nevoie de studii epidemiologice pentru a se determina nivelul de pătrundere a noii tulpini a coronavirusului în România. El avertizează că, dacă se ajunge la transmitere comunitară, autoritățile trebuie să ia măsuri imediate pentru a bloca acest lucru.

„Numărul de cazuri încă nu este foarte mare ca să ridice suspiciunea de propagare a acestei noi tulpini în România. Dar cred că trebuie să fim foarte atenți și foarte precauți. La orice semn care ne-ar arăta că tulpina începe să se multiplice și să cuprindă un număr mare de populație trebuie să blocăm transmiterea, pentru că se știe că are o transmitere foarte mare”, a spus Musta, la Digi24.

AGERPRES, Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax