Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două din cinci familii din România suportă cu greu cheltuielile curente din gospodărie. Care este bugetul minim necesar

Publicat

bani

În România, 37,6% dintre gospodării, adică aproape două din cinci suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieţii, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS) anul trecut.

Alături de cei care întâmpină o oarecare dificultate în acoperirea cheltuielilor de zi cu zi, se ajunge la un total de 80,0% din totalul gospodăriilor.

De cealaltă parte, una din cinci gospodării nu au problem deosebite la suportarea cheltuielilor.

Mai mult de un sfert din gospodării consideră că pot efectua cheltuielile curente cu un venit bănesc net lunar minim cuprins între 1.001 lei şi 2.000 lei, dar trei din cinci gospodării au nevoie de cel puţin 2.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor lunare. Mai mult de o treime din gospodării consideră că venitul necesar acoperirii cheltuielilor curente ar trebui să fie chiar mai mare de 3.000 lei lunar.

Printre tipurile de gospodării care fac faţă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielilor curente se numără cele conduse de femei (47,4%) sau de persoane cu vârsta de 65 ani şi peste (44,7%), precum şi gospodăriile formate din doi adulţi cu trei sau mai mulţi copii în întreţinere (57,1%), scrie hotnews.ro.

De asemenea, se regăsesc în această situaţie 59,9% dintre gospodăriile al căror cap are statutul ocupaţional de şomer şi 52,6 % dintre cele conduse de un agricultor.

Mai puţin de o treime din gospodării (30,0%) au prezentat restanţe repetate la utilități, cauzate în principal de situaţia financiară. Majoritatea au sume neplătite la energia electrică (55,3% din gospodăriile cu restanţe), întreţinerea locuinţei (50,1%) şi abonamentul telefonic (41,7%). Ponderi reduse s-au înregistrat la restanţele pentru rate la împrumuturi (8,2%).

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax