Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două dosare penale, deschise de Poliția Animalelor din Alba după ce doi câini au fost uciși

Publicat

Poliția animalelor din Alba, structură subordonată IPJ Alba își desfășoară activitatea într-un sediu nou, la Ciugud. 

Momentan echipa este formată din șase polițiști și un medic veterinar. Până în prezent aceștia au deschis două dosare penale, după ce doi câini au fost uciși. 

Un caz s-a petrecut la Ciugud, unde un câine a fost împușcat, iar un altul în zona Blajului unde un câine a fost ucis. 

La conducerea poliției animalelor din Alba a fost împuternicit comisarul șef de poliție Adam Sorin.

Biroul funcționează în localitatea Ciugud, pe strada Simion Bran, nr. 44, în același imobil cu Postul de Poliție Ciugud și are competență pe raza întregului județ.

Polițiștii pot fi contactați la numărul de telefon 0747.297.309 sau prin email la adresa politiaanimalelor@ab.politiaromana.ro. Urgențele pot fi semnalate, la orice oră, la numărul dedicat acestora, 112.

Până în prezent, polițiștii structurii au înregistrat două dosare penale privind posibile fapte de uciderea animalelor, 6 petiții prin care cetățenii au solicitat sprijinul polițiștilor și au plasat, în adăposturi, 4 câini aflați în situații de pericol.

Reamintim că, prin intermediul O.U.G. 175 din 2020 pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, au fost instituite noi instrumente legislative, care asigură posibilitatea instituirii de urgență a unui mecanism de protejare a animalelor aflate într-o situație de pericol.

Prin acest act normativ, a fost reglementat ordinul de plasare a animalului în adăpost, acesta constituind un instrument administrativ conferit polițistului, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva animalelor.

Conform noilor prevederi legale, polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezența polițistului care l-a emis.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.

Deținătorii de animale au în mod obligatoriu și responsabilități privind întreținerea și supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime și violență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Filip

    miercuri, 14.04.2021 at 14:53

    Ce se întâmplă cu animalele ridicate și plasate în adăpost după e 45 de zile???? Sunt eutanasiate…. Asa ca legea nu le protejează i le ucide.

  2. Muja

    duminică, 24.10.2021 at 13:52

    Sunteți degeaba am sunat la nr de acolo și închis. Am sunat la 112 și ma direcționat la numere și numere și am ajuns la politia locala care mia zis sa fac o reclamație la politia animalelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax