Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Două drumuri comunale de pe raza localității Hopârta vor fi transformate în drum județean. CJ Alba vrea modernizarea acestora

Publicat

Consilierii județului Alba vor supune aprobării, în ședință, schimbarea încadrării a două drumuri aparținând comunei Hopârta și transformarea acestora în drumuri județene. Este vorba despre DC6: DJ 107 D (Vama Seacă) – Turdaș și DC 110 Hopârta (DJ 107 E) – Turdaș (DC6). Aceste drumuri se află într-o stare avansată de degradare, din cauza faptului că primăria nu dispune de fondurile necesare pentru repararea și întreținerea lor, așa că se impune încadrarea acestora în categoria drum județean, aflat în administrarea CJ Alba și demararea investițiilor de modernizare. Noul drum va avea indicativul DJ 107 P.

Drumul comunal DJ 107 D (Vama Seacă) – Turdaș  are o lungime de 5,840 km, în timp ce DC 110 Hopârta (DJ 107 E) are o lungime de 4 km. Starea tehnică a acestora este foarte degradată, iar eventualele reparații necesare pentru modernizarea acestora ar implica costuri pe care Primăria Hopârta nu le poate suporta. În acest sens, CJ Alba intenționează transformarea acestora în drum județean, aflat în administrarea CJ, pentru a se putea aloca surse de finanțare, în vederea demarării procesului de modernizare. Din cauza stadiului în care acestea se află, circulația în zonă se desfășoară cu deosebită dificultate și trebuie menționat că acest drum este traversat atât de populația localității Hopârta și Turdaș, cât și de agenții economici din zonă.

În raportul de specialitate prezentat consilierilor județeni se arată că modernizarea acestui drum va avea un impact pozitiv în dezvoltarea economică a zonei și creșterea nivelului de trai al populației locale. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în ședința de joi, 27 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax