Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două drumuri din zonele Decea şi Gârbova de Jos au trecut în administrarea CJ Alba, pentru modernizare. Se va deschide traseu turistic spre Pădurea Sloboda

Publicat

Strada principală din satul Decea, comuna Mirăslău şi DC 79, între Gârbova de Jos, Gârboviţa şi Gârbova de Sus – strada Gheorge Bariţiu au intrat în categoria de drum judeţean. În cazul drumului comunal, al străzii şi al drumului forestier din zona Gârbova, Primăria Aiud propune modernizarea infrastructurii şi totodată dezvoltarea din punct de vedere turistic şi economic, prin deschiderea traseului până în zona Sloboda. Aici se află pădurea cu acelaşi nume, considerată rezervaţie naturală de tip botanic.

Sectorul de drum din zona Gârbova – Aiud are o lungime totală de 7,54 km şi este cuprins în domeniul public al municipiului. Strada Gheorghe Bariţiu are 1,85 km în intravilanul localităţii Gârbova de Sus, restul fiind administrat de Ocolul Silvic Aiud ca drum forestier. Astfel că noul traseu va fi de 9,39 km, respectiv de la km 0 la km 7+540 lungimea drumului şi 1,85 km, strada Gheorghe Bariţiu.

Consiliul Judeţean a aprobat joi, în cadrul unui proiect, clasificarea de „drum judeţean”, astfel că acesta a trecut din administrarea Primăriei Aiud în cea a judeţului Alba. Astfel se vor putea aloca finanţări pentru lucrări de modernizare şi pentru întreţinerea drumului. Noul drum judeţean va face legătura şi cu zona Sloboda, respectiv cu Rezervaţia Naturală Pădurea Sloboda.

Strada principală din satul Decea, comuna Mirăslău, cu o lungime de 1,465 km a trecut în aceeaşi categorie de drum judeţean, din gestiunea administraţiei comunale. Artera este degradată din cauza faptului că deserveşte o suprafaţă arabilă de peste 700 hectare, puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi fermele de pe raza localităţii Decea, după cum se arată în documentaţia de proiect. Primăria Mirăslău a solicitat schimbarea categoriei de drum pentru că strada deserveşte populaţia şi agenţii economici atât din zona Decea, cât şi prin legăturile cu municipiile Aiud şi Alba Iulia, comunele Mirăslău şi Unirea, dar şi cu Ocna Mureş, prin Micoşlaca. Astfel, după intrarea în administrarea Consiliului Judeţean Alba, vor putea fi alocaţi bani pentru lucrările de modernizare şi întreţinere.

foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax