Connect with us
Publicitate

AIUD

Două familii din Alba, care și-au pierdut casele în incendii, primesc ajutoare de urgență. Sunt în risc de excluziune socială

Publicat

Două familii aflate în dificultate din județul Alba beneficiază de ajutoare de urgență ca urmare a producerii unor incendii soldate cu pagube materiale la locuințele acestora.

Este vorba despre două familii din Aiud și Cricău, aflate în risc de excluziune și marginalizare socială, au transmis reprezentanții Insituției Prefectului Alba.

Ajutoarele de urgență, în cuantum de 7000 lei pentru fiecare familie, au fost aprobate prin hotărârea de guvern la propunerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba, în urma efectuării anchetelor sociale și avizarea acestora de către Prefectul Județului Alba, Nicolae Albu.

Ajutorul de urgenţă se acordă, potrivit Legii 416/2001 privind venitul minim garantat la propunerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, în anumite situatii speciale, în baza actelor doveditoare și a concluziilor anchetei sociale, neavând caracter de despăgubire, acest rol revenind societăților de asigurări, în baza polițelor PAID obligatorii sau facultative.

Ajutoarele de urgență se pot acorda familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate, care pot conduce la riscul de excluziune socială cauzate de:

  • calamităţi naturale (inundatii, cutremure, alunecari de teren etc. );
  • incendii;
  • accidente;
  • alte situaţii deosebite din cauza stării de sănătate;
  • alte situaţii stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Precizăm faptul că aceste ajutoare nu au caracter de regularitate și se acordă într-o singură tranșă, au anunțat reprezentanții instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax