Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două femei, din Aiud și Zlatna, și-au reclamat iubiții la poliție, pentru acte de violență. Polițiștii au deschis dosar penal


Publicat

Polițiștii au dechis dosare penale la Aiud și Zlatna, după ce două femei au reclamat acte de violență.

Potrivit IPJ Alba, joi 21 octombrie, polițiștii din Aiud au fost sesizați de către o femeie de 40 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, pe fondul consumului de alcool, ar fi fost amenințată, cu acte de violență, de către concubin.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul de 27 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit și dosar penal, pentru violență în familie.

Tot joi, polițiștii din Zlatna au fost sesizați, de către o tânără, de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că concubinul său ar fi provocat un scandal în familie și s-ar fi manifestat violent față de membrii familiei.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit și dosar penal, pentru violență în familie.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Asfaltul proaspăt turnat pe DN 75 s-a și stricat. Zone cu probleme, semnalate între Bistra și Sălciua

Publicat

Mai multe probleme au fost semnalate joi, 2 decembrie, de un cititor Alba24, pe drumul național DN 75, între Bistra și Sălciua. 

În mai multe locuri, asfaltul turnat recent s-a și stricat. 

„Imaginați-vă cum va arăta în primăvară după ce va trece iarna și drumul va fi umplut de sare. Aceste probleme sunt în mare parte doar pe lotul dintre Bistra și Sălciua.

Aceste probleme apar din cauza asfaltului turnat rece.

Sunt două săptămâni de la finalizarea acestor lucrări, chiar suntem o țară unde totul e posibil?”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Centrul de Cultură „Augustin Bena”: Concertul „Alba unește România”, preluat de zeci de misiuni diplomatice ale României

Publicat

Concertul extraordinar de folclor „Alba unește România – lansarea Orchestrei Române de Folclor”, o producție culturală realizată în întregime de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru Ziua Națională, a fost preluat de zeci de misiunile diplomatice ale României din întreaga lume. Evenimentul cultural a ajuns astfel prin intermediul ambasadelor și consulatelor românești la comunitățile de români și la instituțiile media și de cultură partenere.

„Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a realizat în acest an, cu ocazia Zilei Naționale a României, o producție culturală proprie (concept artistic, regie de sunet, filmare, montaj și masterizare), respectiv concertul extraordinar de folclor „Alba unește România”. Evenimentul a cuprins și lansarea oficială a Orchestrei Române de Folclor, prima orchestră de uniune națională. Aceasta își are nucleul la Alba Iulia, capitala de suflet a tuturor românilor, este constituită din artiști instrumentiști profesioniști din toate zonele istorice ale României și va lua partea la proiectele de importanță națională și internațională ale Centrului de Cultură „Augustin Bena”. Mulțumim pe această cale misiunilor diplomatice ale României pentru că ne-au susținut și ne-au preluat acest proiect cultural, astfel încât a ajuns, în 1 Decembrie, la românii din Diaspora”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul extraordinar de folclor „Alba unește România – lansarea Orchestrei Române de Folclor” a ajuns,  de Ziua Națională a României, prin colaborarea cu misiunile diplomatice ale României și instituții media și de cultură partenere, în peste 33 de țări precum SUA,  Israel, Suedia, Danemarca, Norvegia, Palestina, Austria, Grecia, Serbia, Polonia, Muntenegru, Indonezia, Bulgaria, Spania, Irlanda, Franța, Italia, Macedonia de Nord, Elveția, Republica Moldova, Anglia, Canada, China, Maroc, Australia, Qatar, Sultanatul Oman, Uzbekistan, Georgia, Germania, Estonia și Turcia.

Concertul „Alba unește România” a reunit peste 65 de artiști din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, Bucovina și Republica Moldova. Evenimentul a cuprins și lansarea oficială a Orchestrei Române de Folclor, a cărei inițiator și dirijor este Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” și discipol al Maestrului Gheorghe Zamfir. Filmările concertului au fost realizate la Palatul Cultural din Blaj, cu inserții de pe Câmpia Libertății din Blaj, Piața Tricolorului, Catedrala Reîntregirii Neamului și Sala Unirii din Alba Iulia, precum și cu participarea unora dintre cei mai iscusiți meșteri tradiționali din România.

Concertul s-a bucurat de prezența celor mai importanți artiști de folclor din țară, atât din generația de aur, cât și din generația tânără: Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu, Ioan Bocșa, Veta Biriș, Gheorghița Nicolae, Mariana Anghel și Adriana Anghel, Traian Jurchela, Alexandru Pugna, Cornel Borza, Roxana Reche, Anghelina Timiș, Alina Pinca, Mirela Mănescu, Ilie Medrea, Maria Filimon, Forin Boita, Iustina Irimia, Floricica Moga, Roxana Bădescu, Ioana Ardelean, Elena Nistor, Lucreția Goagea, Ciprian Zopota, Mihaela Grec, Bogdan Toma, Daniel Pop, Cristian Țăran, Dorina Narița, Ioana Breda Morar, Nicolae Plută.

Concertul a fost difuzat, în ziua de 1 Decembrie 2021, de numeroase posturi de televiziune din țară, a fost distribuit spre difuzare tuturor misiunilor diplomatice ale României din întreaga lume și Institutelor Culturale Române din străinătate. De asemenea, pentru participanții la manifestările de la Alba Iulia, concertul a fost difuzat pe 4 ecrane led amplasate în Cetatea Alba Carolina (Sala Unirii, Monumentul Unirii, Catedrala Reîntregirii Neamului și Piața Cetății).

Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Național al Unirii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Teatrul de Păpuși „Prichindel”, în colaborare cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Alba Iulia au organizat și în acest an o serie de activități omagiale, comemorative, cultural-artistice și științifice dedicate Zilei Naționale a României. Manifestările s-au desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

foto: Centrul de Cultură „Augustin Bena”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un ofițer și patru subofițeri din cadrul ISU Alba, înaintați în gradul următor, cu ocazia aniversării zilei de 1 Decembrie

Publicat

Cu prilejul aniversării zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și patru subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.

Astfell, au fost înaintați în grad:

– în gradul de locotenent-colonel:

  • Mr. Dărăban Adrian;

– în gradul de plutonier adjutant:

  • plt. major Avram Mihai;
  • plt. major Oancea Vasile;
  • plt. major Corlaciu Gheorghe;
  • plt. major Crețiu Petru.

De asemenea, nouă ofițeri au fost citați prin Ordinul de Zi pe Unitate, cincisprezece ofițeri și trei subofițeri au fost felicitați, iar doi ofițeri și paisprezece subofițeri au primit mulțumiri din partea conducerii unității.

sursa foto: ISU Alba

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 32 de cazuri COVID și un deces raportate în ultimele 24 de ore. Situația în localitățile din județ, 2 decembrie

Publicat

Au fost înregistrate 32 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) joi, 2 decembrie.

Cu o zi în urmă, erau raportate alte 25 de cazuri noi.

A fost raportat și un deces în ultimele 24 de ore. Este vorba despre o femeie de 87 de ani din Alba Iulia, nevaccinată, care avea și alte afecțiuni.

În județul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 33.800 cazuri confirmate, 31.984 persoane vindecate, 1.091 decese. În același interval au fost prelucrate 345.884 teste (294.275 PCR și 51.609 rapide).

În ultimele 24 de ore au fost făcute 471 testări (329 PCR, la DSP; 142 teste rapide).

Vezi și CARANTINA de noapte în toată țara din 25 octombrie. Model declarație pentru deplasare după ora 22.00. Care sunt condițiile

Localitățile din județ în care au fost raportate cazuri noi (în ultimele 24 de ore):

Mediul urban: 22 cazuri noi, 2 cazuri reinfectare

Alba Iulia: 17 cazuri (+1 caz reinfectare)

Blaj: 2 cazuri

Baia de Arieș: 2 cazuri

Cugir: 1 caz

Sebeș: 1 caz reinfectare

Mediul rural: 7 cazuri noi

Bucium: 2 cazuri

Noșlac: 2 cazuri

Bistra: 1 caz

Șona: 1 caz

Vințu de Jos: 1 caz

(+1 caz reinfectare locație Germania)

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 1,94 (anterior 2,00).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba, perioada de referință 18  noiembrie – 1 decembrie):

Localitate Incidență Cazuri
Urban
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3.19 12
MUNICIPIUL ALBA IULIA 2.86 218
MUNICIPIUL AIUD 1.94 49
ORAŞ ABRUD 1.93 10
ORAŞ OCNA MUREŞ 1.87 26
MUNICIPIUL BLAJ 1.84 38
ORAŞ ZLATNA 1.54 12
MUNICIPIUL SEBEŞ 1.15 38
ORAŞ TEIUŞ 1.11 8
ORAŞ CÂMPENI 0.97 7
ORAŞ CUGIR 2.43 62
Rural
CERU-BĂCĂINŢI 29.79 7
BUCERDEA GRÂNOASĂ 4.86 11
BLANDIANA 4.57 4
VINŢU DE JOS 4.17 23
MIHALŢ 4.04 13
DOŞTAT 3.94 4
RĂDEŞTI 3.93 5
PIANU 3.92 14
ŞIBOT 3.83 9
SÂNTIMBRU 3.68 11
ÎNTREGALDE 3.62 2
CRICĂU 3.56 7
CIUGUD 3.37 11
METEŞ 2.87 8
ARIEŞENI 2.6 4
CRĂCIUNELU DE JOS 2.34 5
CETATEA DE BALTĂ 2.29 7
BISTRA 2.21 10
GALDA DE JOS 2.02 9
SCĂRIŞOARA 1.99 3
LIVEZILE 1.72 2
ALMAŞU MARE 1.66 2
UNIREA 1.64 8
VADU MOŢILOR 1.56 2
MIRĂSLĂU 1.53 3
ROŞIA MONTANĂ 1.47 4
ŞONA 1.38 6
GÂRDA DE SUS 1.35 2
STREMŢ 1.23 3
SOHODOL 1.2 2
LOPADEA NOUĂ 1.19 3
NOŞLAC 1.11 2
POŞAGA 1.1 1
BERGHIN 1.05 2
ŞUGAG 1.05 3
RIMETEA 1 1
IGHIU 0.99 7
DAIA ROMÂNĂ 0.96 3
GÂRBOVA 0.93 2
SĂSCIORI 0.92 6
CIURULEASA 0.88 1
SĂLIŞTEA 0.86 2
ŞPRING 0.79 2
JIDVEI 0.75 4
BUCIUM 0.72 1
FĂRĂU 0.68 1
ROŞIA DE SECAŞ 0.63 1
ALBAC 0.51 1
SÂNCEL 0.39 1
AVRAM IANCU 0 0
CÂLNIC 0 0
CENADE 0 0
CERGĂU 0 0
CUT 0 0
HOPÂRTA 0 0
HOREA 0 0
LUNCA MUREŞULUI 0 0
LUPŞA 0 0
MOGOŞ 0 0
OCOLIŞ 0 0
OHABA 0 0
POIANA VADULUI 0 0
PONOR 0 0
RÂMEŢ 0 0
SĂLCIUA 0 0
VALEA LUNGĂ 0 0
VIDRA 0 0

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate