Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Două firme de prelucrare a lemnului, din Albac și Bistra, amendate de Poliție. Transport ilegal și material lemnos fără acte

Publicat

Peste 30 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați de polițiștii din Albac și Bistra, în urma unor controalelor efectuate la două societăți comerciale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, polițiștii Postului de Poliției Albac au aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei și confiscat valoric 16,5 metri cubi de material lemnos, la o societate comercială din localitate, specializată în exploatarea lemnului.  

Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a unui control, efectuat de polițiști împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Cluj, cu ocazia căruia s-a constatat că societatea ar fi expediat cantitatea de 16,5 metri cubi de material lemnos, fără aviz de însoțire, iar pentru 3 avize de însoțire completate nu au fost respectate obligațiile de verificare în aplicația SUMAL. 

Tot miercuri, polițiștii din Bistra împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului  – Câmpeni, au efectuat un control la punctul de lucru din Bistra al unei societăți comerciale specializată în prelucrarea materialului lemnos.

În urma controlului, s-a constatat că societatea deținea cantitatea de 16,4 metri cubi de material lemnos, fără ca reprezentanții acesteia să poată prezenta documente legale de proveniență.

Materialul lemnos a fost confiscat, iar față de administratorul societății a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. m

    joi, 27.02.2020 at 17:01

    o fi acelasi lemn, dar pe drum acazut un boc si de-aia s-a redus cantitatea de la 16,5 la 16,4 mc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax