Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două firme din Alba au fost amendate cu 10.000 de lei fiecare, pentru munca „la negru”

Publicat

Inspectorii ITM continuă seria controalelor la firmele din Alba, iar cu această ocazie au fost depistate două unități cu angajați care munceau fără forme legale. Cele două s-au ales cu câte o amendă de 10.000 de lei. În perioada 14-19 ianuarie, au fost controlate 71 de unități și au fost aplicate 90 de sancțiuni.

ITM Alba a depistat și sancționat pentru munca „la negru” două societăți comerciale. Este vorba despre SC „Q.1 Auto” SRL, care a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără întocmirea formelor legale de angajare. Aceeași amendă o va avea de plătit și SC „De Niros Trade International Enterprise”.

În aceeași perioadă, inspectorii ITM au controlat 71 de unități în domeniul relațiilor de muncă și au fost aplicare 90 de sancțiuni dintre care cele două amenzi la firmele menționare și încă alte 11 în valoare de 28.500 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului; nu au fost aduse la îndeplinire măsurile obligatorii dispuse în controalele anterioare; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); nu s-au compensat în bani la încetarea activităţii, concediile legale de odihnă neefectuate în perioada lucrată; nu se face dovada achitării drepturilor salariale către salariaţi; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze privind criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor; regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor; registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 51 de unități și aplicate 68 de sancțiuni dintre care două amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax