Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două medalii de aur pentru Stațunea de Cercetări Viticole Blaj, la Concursul Internațional de Vinuri București 2013

Publicat

Stațiunea de Cercetări Viticole Blaj a obținut două medalii de aur la Concursul Internațional de Vinuri București 2013 (IWCB 2013), cu soiurile Muscat 2012 și Selena 2012. Concursul s-a desfășurat în perioada 23-26 mai 2013, la București. Ajuns la cea de a X-a ediție, acesta a fost organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).

În Concurs au fost înscrise 541 probe, din 18 ţări producătoare de vin, vinurile din afara României reprezentând 40% din total probe.

Participarea Stațiunii de Cercetări Viticole Blaj (SCDVV) la IWCB din acest an a fost încununată de succes. Cele două medalii de aur obținute cu Muscat 2012 și Selena 2012 încununează activitatea de cercetare care se desfășoară de peste 67 de ani în singura unitate de cercetare viticolă din Transilvania. O premieră de remarcat este aprecierea vinului obținut din soiul Selena, brevetat și omologat de cercetătorii amelioratori de la Stațiunea Viticolă Blaj.

Aprecierea probelor a fost făcută, în conformitate cu Normele concursurilor internaționale de vinuri, de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor, aici amintindu-l pe John U. Salvi, Master of Wine, cel care are o carieră de zeci de ani în spate.

Organizația Internațională a Viei și Vinului OIV, care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume, a respectat riguros şi a asigurat competenţele și obiectivismul în apreciere.

Echipa care a preluat organizarea concursului are convingerea că această competiție va ajunge una dintre cele mai importante din lume. În acest fel, Concursul Internațional de Vinuri București IWCB poate fi principalul instrument de calibrare și comunicare pentru piața vinului din această parte a globului, cu influențe benefice majore pentru toți producătorii de pe oricare continent.

Rezultatele IWCB vor fi argumente la achiziție pentru numeroşi cumpărători din România, Polonia, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Slovenia, Turcia, țări care se află încă la distanță de potențialul maxim de consum.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax