Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două milioane de români s-au autorecenzat DEGEABA. Chestionare completate online, invalidate. Cum poți verifica dacă al tău e bun

Publicat

Două milioane de români s-au autorecenzat degeaba pentru că chestionarele pe care le-au completat nu sunt valide. 

Dintre cele 11 milioane completate online în etapa de autorecenzare a Recensământului 2021, două milioane de chestionare au fost invalidate.

O mare parte dintre cei în cauză nici măcar nu ştiu că nu au fost luaţi în evidenţă deoarece nu au verificat pe portalul recensamantromania.ro la rubrica „Verificarea autorecenzării după 7 zile.

Puteți verifica aici, dacă chestionarul dumneavoastră este valabil. După introducerea CNP-ului personal ar trebui să obțineți dovada de autorecenzare.

”Scăpare” în realizarea platformei

Culmea este că mulţi care au întâmpinat această problemă au primit pe mail, după completarea chestionarului, mesajul „Vă mulţumim pentru participarea dvs. la Recensământul populaţiei şi locuinţelor – runda 2021”, potrivit Adevărul.ro.

Conform unor surse problema a apărut în urma unei scăpări în realizarea platformei, în sensul că aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete sau incorecte.

Cei aflaţi în această situaţie sunt nevoiţi acum ca până la 17 iulie 2022 să aştepte sosirea recenzorului la domiciliu.

Precizarea este foarte importantă deoarece dacă autorecenzarea a fost opţională, participarea la această etapă cu recenzorul pe teren este obligatorie conform legislaţiei, iar neparticiparea la acest proces se lasă cu sancţiuni.

Concret, refuzul furnizării informaţiilor solicitate ori furnizarea de date eronate sau incomplete în etapa ce începe marţi pot aduce amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei, după cum scrie în OUG 19/2020, ce reglementează organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din acest an.

În cazul în care nu veţi fi acasă pentru a primi recenzorul, acesta vă va lăsa un bileţel în cutia poştală sau la vecini. Oricum, recenzorii trec cu precădere inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Conform planurilor iniaţiale ale Institutului Naţional de Statistică, datele provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor vor fi publicate în ultima zi a anului 2022, iar cele finale în primăvara anului viitor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax