Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gripa a ajuns în Alba Iulia. Doi pacienți au fost internați în spital

Publicat

gripa laborator

Încă două persoane din județul Alba au fost diagnosticate cu virusul gripal. Este vorba despre doi bărbați care locuiesc în Alba Iulia și în prezent sunt internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba. 

Potrivit reprezentanților DSP Alba, aceștia erau nevaccinați împotriva virsului gripal. Unul dintre ei a fost diagnosticat cu virusul gripal A sub tip H3, iar al doilea bărbat cu virsul gripal A sub tip H1.

Reamintim că săptămâna trecută în județul Alba au mai fost două cazuri de îmbolnăviri cu gripă.

Numărul deceselor înregistrate la nivel naţional a ajuns la 23. Cele mai recente cazuri au fost înregistrate în Bucureşti, Gorj şi Prahova.

Citeşte şi Gripa a ajuns în Alba. DSP a confirmat primele două cazuri din acest sezon

Potrivit statisticii publicate luni de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 18-19 ianuarie, au fost confirmate încă trei decese cauzate de virusul gripal.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 ani, din judeţul Prahova, deces înregistrat în 19 ianuarie, cu confirmarea virusului gripal tip A, subtip H1 pdm09.

Altă femeie, în varstă de 76 ani, din Bucureşti, a murit în 18 ianuarie. Există confirmarea de virus gripal tip A, nesubtipat.  

Al treilea deces este al unei femei de 51 ani, din judeţul Gorj – virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Toate trei aveau condiţii medicale preexistente, iar două nu erau vaccinate anti-gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara, vineri, că „suntem la un pas de epidemie”. Doar vineri au fost confirmate şapte decese provocate de gripă.

„Suntem în pragul unei epidemii. Săptămâna trecută numărul de cazuri confirmate a depășit numărul de cazuri estimate”, a spus ministrul Sănătății, într-o intervenție la Realitatea TV.

„Dacă avem trei săptămâni epidemice, putem declara epidemie. Situația este îngrijorătoare, estimăm o creștere a numărului de cazuri”, a mai spus aceasta.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului).

igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax