Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două opţiuni pentru analize medicale în Alba: plăteşti sau stai pe lista de aşteptare. Vezi tarifele

Publicat

laborator analize medicale

Chiar dacă un set de analize de bază ar trebui să fie repetat în fiecare an, majoritatea oamenilor fac o vizită la medicul de familie sau în laboratoare doar atunci când nu mai au de ales. Deși costurile unor analize de bază nu sunt foarte mari sau acestea pot fi chiar gratuite, majoritatea sunt speriați de „statul pe la uși” și de cozile interminabile.

Potrivit medicului de familie Dorina Dudaș, setul de analize pe care un cetățean ar trebui să îl repete măcar o dată pe an diferă în funcție de vârstă. Așadar, cei care au între 20 și 40 de ani ar trebui să se intereseze de teste pentru hemoleucogramă, glicemie și fier, iar cei trecuți de prima tinerețe, pentru colesterol și trigliceride.

Vezi tarifele la principalele centre medicale din Alba Iulia, pe Sănătate.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. haiducu

    luni, 11.03.2013 at 16:49

    Prosteala cat casa, setul ala de analize trebuie facut pentru a ajuta medicul sa iti dea un diagnostic, nu asa… la initiativa ta!!

    Astea sunt costuri inutile, incetati sa le dati oamenilor impresia ca trebuie sa mearga in fiecare an sa isi faca analizele. Daca intr-adevar, te simti rau si medicul considera ca trebuie sa iti faci analizele, este cu totul altceva. Dar nu trebuie sa iti faci tu, la propria initiativa acele teste.

    Asa cresteti o natiune de bolnavi inchipuiti!
    Cand analizele sunt rambursate, se duc bani publici, cand sunt platite din buzunarul beneficiarului, se duc banii privatilor… si cine castiga??? PAi laboratoarele de analize medicale si medicii generalisti care isi incurajeaza clientii sa isi faca analizele anual! Cine a mai auzit de asa ceva?

    Nu este ca si cand trebuie sa iti faci un control anual la dentist!
    Sunteti toti cu colesterolul bun si cu dintii pusi! Hai valea!

  2. john

    marți, 12.03.2013 at 08:34

    Am trait si in Aotearoa unde controalele medicale periodice sunt obligatorii,iar un medic de sector[de familie]are arondata o zona cu „n”pacienti,iar salarul lui creste cind nr.pacientilor la cabinet scade.E F.LOGIC ,ASA SE PREVIN BOLILE SI CONSUMUL EXCESIV DE MEDICAMENTE.ACOLO TOATA ALIMENTATIA E BIO.NICI AGRICULTURA NICI ZOOTEHNIA NU FOLOSESC CHIMICALE.CONCEDIILE MEDICALE SUNT CA SI INEXISTENTE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax