Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Două orașe din Alba, fără apă la aproape 4 zile de la avaria majoră produsă de constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat


Apa, robinet

Din cauza avariei majore, produse în data de 03.07.2019, la aducțiunea de apă DN1200(FIR II), de către constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda în zona Oiejdea, SC APA CTTA SA Alba întrerupe furnizarea apei potabile în zilele de 06.07.2019 și 07.07.2019 între orele 11.00-16.00, a anunțat operatorul pe siteul propriu.

Întreruperea afectează orașul Ocna Mureș și toate localitățile arondate sucursalei din oraș: Cistei, Micoslaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Noșlac,Căptălani, Unirea.

Din același motiv, respectiv avaria la firul II al aducțiunii de apă, probleme apar și la Blaj. Furnizarea apei ar fi trebuit să fie întreruptă în oraș până la ora 07.00 azi dimineață, dar cititorii Alba24 ne anunță că acest lucru nu s-a întâmplat.

Furnizorul de apă a comunicat că este necesara spălarea magistralei care alimentează tronsonul Galda-Blaj.

De altfel, calitatea apei furnizată de operatorul județean este extrem de proastă în tot județul. Mai mulți cititori Alba24 au transmis că au probleme cu apa care curge la robinetele lor.

Vezi și: Furnizarea apei potabile, întreruptă în OPT localități din ALBA, în weekend, din cauza avariei majore în rețea

Apa CTTA a atenționat consumatorii că în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile în județul Alba, în urma avariei majore în rețea, produsă miercuri de constructorul lotului doi al Autostrăzii Sebeș-Turda. În această perioadă, stațiile de tratare a apei funcționează în regim de hiperclorinare, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică.

”Din cauza avariei majore la aducțiunea de apă DN1200 (fir II), produsă în 3 iulie, de către constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda în zona Oiejdea, SC APA CTTA SA ALBA estimează că în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile, distribuită de către operator în zonele de aprovizionare cuprinse între localitățile Lancrăm și Ocna Mureș, respectiv Galda de Jos și Blaj.

De asemenea, ca măsură preventivă și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică a județului Alba, în această perioadă stațiile de tratare vor funcționa în regim de hiperclorinare.

Rugăm clienții noștri să înțeleagă situația neprevăzută survenită, iar în cazul în care aceștia constatată modificări de acceptabilitate ale apei potabile să o consume doar în scopuri menajere și, în vederea luării tuturor măsurilor pentru a fi restabilită calitatea apei, să anunțe imediat Dispeceratul Operatorului, la numărul de telefon 0258.834.501”, transmite APA CTTA SA Alba, într-un comunicat.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

HARTĂ: Cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020. Zonele care prezintă un risc scăzut pentru turişti

Publicat

Foto: travelriskmap.com

Afganistan, Republica Centrafricană, Somalia, Siria și Mali se numără printre cele mai nesigure țări pentru călătorii în 2020, potrivit unei hărţi a riscurilor, aflată la a 11-a ediţie, întocmită de compania de asigurări International SOS, Pe de altă parte, Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Luxemburg, Elveţia şi Slovenia sunt cele mai sigure locuri pentru călătorii, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Boala care afectează 8% dintre românii cu vârsta de peste 40 de ani: În lipsa tratamentului poate duce la invaliditate

Publicat

Boala Pulmonară Obstructivă Cronică (BPOC) afectează 8,3% din populaţia României cu vârsta peste 40 de ani, arată un studiu realizat de Societatea Română de Pneumologie în anul 2019. 89% din populaţie nu a auzit de această boală, care afectează capacitatea respiratorie, reducând-o progresiv, iar în lipsa tratamentului poate duce la invaliditate şi moarte prematură. Prevalenţa […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

VIDEO: O tânără din Blaj a cucerit Anglia cu vocea ei. Piesa sa „Hidden”, distribuită pe platformele de streaming

Publicat

O tânără din Blaj i-a cucerit pe englezi cu muzica ei. Alexia Trif a lansat în urmă cu o săptămână o piesă care are mii de vizualizări pe youtube, a fost distribuită pe toate platformele de streaming şi a fost ascultată la radiouri din ţări precum Anglia, Germania, România, dar şi USA, Canada, Chile, Argentina […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii care nu obțin media 5 la Evaluarea Națională 2020 vor fi primiți la liceu. Proiect, la Ministerul Educației

Publicat

Evaluare Nationala

Toți elevii care susțin Evaluarea Națională în 2020 vor putea fi admiși la liceu, nu doar cei care au obținut medie peste 5, prevede un proiect de ordin al Ministerului Educației. În ordinul dat în septembrie de fostul ministru interimar, Daniel Breaz, se arăta că elevii care nu au obținut media 5 la evaluarea națională […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate