Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Două orașe din Alba, fără apă la aproape 4 zile de la avaria majoră produsă de constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat


Apa, robinet

Din cauza avariei majore, produse în data de 03.07.2019, la aducțiunea de apă DN1200(FIR II), de către constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda în zona Oiejdea, SC APA CTTA SA Alba întrerupe furnizarea apei potabile în zilele de 06.07.2019 și 07.07.2019 între orele 11.00-16.00, a anunțat operatorul pe siteul propriu.

Întreruperea afectează orașul Ocna Mureș și toate localitățile arondate sucursalei din oraș: Cistei, Micoslaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Noșlac,Căptălani, Unirea.

Din același motiv, respectiv avaria la firul II al aducțiunii de apă, probleme apar și la Blaj. Furnizarea apei ar fi trebuit să fie întreruptă în oraș până la ora 07.00 azi dimineață, dar cititorii Alba24 ne anunță că acest lucru nu s-a întâmplat.

Furnizorul de apă a comunicat că este necesara spălarea magistralei care alimentează tronsonul Galda-Blaj.

De altfel, calitatea apei furnizată de operatorul județean este extrem de proastă în tot județul. Mai mulți cititori Alba24 au transmis că au probleme cu apa care curge la robinetele lor.

Vezi și: Furnizarea apei potabile, întreruptă în OPT localități din ALBA, în weekend, din cauza avariei majore în rețea

Apa CTTA a atenționat consumatorii că în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile în județul Alba, în urma avariei majore în rețea, produsă miercuri de constructorul lotului doi al Autostrăzii Sebeș-Turda. În această perioadă, stațiile de tratare a apei funcționează în regim de hiperclorinare, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică.

”Din cauza avariei majore la aducțiunea de apă DN1200 (fir II), produsă în 3 iulie, de către constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda în zona Oiejdea, SC APA CTTA SA ALBA estimează că în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile, distribuită de către operator în zonele de aprovizionare cuprinse între localitățile Lancrăm și Ocna Mureș, respectiv Galda de Jos și Blaj.

De asemenea, ca măsură preventivă și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică a județului Alba, în această perioadă stațiile de tratare vor funcționa în regim de hiperclorinare.

Rugăm clienții noștri să înțeleagă situația neprevăzută survenită, iar în cazul în care aceștia constatată modificări de acceptabilitate ale apei potabile să o consume doar în scopuri menajere și, în vederea luării tuturor măsurilor pentru a fi restabilită calitatea apei, să anunțe imediat Dispeceratul Operatorului, la numărul de telefon 0258.834.501”, transmite APA CTTA SA Alba, într-un comunicat.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cinci dascali din Alba, premiați pentru rezultatele excelente obținute în cadrul concursului ”Creatori de educație”

Publicat

cadre didactice

Cinci cadre didactice din județul Alba au fost premiate luni, 16 septembrie, de către Casa Corpului Didactic Alba, pentru rezultatele obținute în cadrul concursului  ”Creatori de educație”. Competiția a fost organizată de către Ministerul Educației Naționale și implementată la nivel județean de CCD Alba. În perioada 23 aprilie – 10 septembrie s-a desfășurat concursul ”Creatori […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sancțiuni mai dure pentru șoferii care vorbesc la telefon, fac live, filmează, în timp ce conduc. De când intră în vigoare legea

Publicat

telefon mobil volan

Șoferii care vorbesc la telefon, scriu mesaje, transmit live sau filmează în timp ce conduc, vor fi sancționat mult mai drastic din data de 12 octombrie. De asemenea, dacă în timp ce folosesc telefonul, șoferii mai încalcă și alte reguli de circulație, aceștia vor fi sancționați cu suspendarea permisului pe o perioada de 30 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții și mandate de aducere la o grupare de hoți care operau în Alba și alte județe

Publicat

m

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au efectuat marți dimineață 20 percheziţii în mai multe județe, printre care și Alba. Oamenii legii au pus în aplicare 6 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de constituire a unui grup organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE la Școala de Poliție: Locuri disponibile, data limită și CONDIȚII pentru ÎNSCRIERE

Publicat

Tinerii care doresc să devină polițiști mai au la dispoziție aproape două luni pentru a se înscrie la concursurile de admitere în școlile de agenți de poliție. Data limită pentru înscriere este 15 noiembrie, iar concursurile vor avea loc în ianuarie 2020. În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recrutează candidați pentru participarea la […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate