Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Două orașe din Alba, fără apă la aproape 4 zile de la avaria majoră produsă de constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat

Apa, robinet

Din cauza avariei majore, produse în data de 03.07.2019, la aducțiunea de apă DN1200(FIR II), de către constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda în zona Oiejdea, SC APA CTTA SA Alba întrerupe furnizarea apei potabile în zilele de 06.07.2019 și 07.07.2019 între orele 11.00-16.00, a anunțat operatorul pe siteul propriu.

Întreruperea afectează orașul Ocna Mureș și toate localitățile arondate sucursalei din oraș: Cistei, Micoslaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Noșlac,Căptălani, Unirea.

Din același motiv, respectiv avaria la firul II al aducțiunii de apă, probleme apar și la Blaj. Furnizarea apei ar fi trebuit să fie întreruptă în oraș până la ora 07.00 azi dimineață, dar cititorii Alba24 ne anunță că acest lucru nu s-a întâmplat.

Furnizorul de apă a comunicat că este necesara spălarea magistralei care alimentează tronsonul Galda-Blaj.

De altfel, calitatea apei furnizată de operatorul județean este extrem de proastă în tot județul. Mai mulți cititori Alba24 au transmis că au probleme cu apa care curge la robinetele lor.

Vezi și: Furnizarea apei potabile, întreruptă în OPT localități din ALBA, în weekend, din cauza avariei majore în rețea

Apa CTTA a atenționat consumatorii că în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile în județul Alba, în urma avariei majore în rețea, produsă miercuri de constructorul lotului doi al Autostrăzii Sebeș-Turda. În această perioadă, stațiile de tratare a apei funcționează în regim de hiperclorinare, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică.

”Din cauza avariei majore la aducțiunea de apă DN1200 (fir II), produsă în 3 iulie, de către constructorul Autostrăzii Sebeș-Turda în zona Oiejdea, SC APA CTTA SA ALBA estimează că în următoarele zile vor apărea modificări ale calității apei potabile, distribuită de către operator în zonele de aprovizionare cuprinse între localitățile Lancrăm și Ocna Mureș, respectiv Galda de Jos și Blaj.

De asemenea, ca măsură preventivă și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică a județului Alba, în această perioadă stațiile de tratare vor funcționa în regim de hiperclorinare.

Rugăm clienții noștri să înțeleagă situația neprevăzută survenită, iar în cazul în care aceștia constatată modificări de acceptabilitate ale apei potabile să o consume doar în scopuri menajere și, în vederea luării tuturor măsurilor pentru a fi restabilită calitatea apei, să anunțe imediat Dispeceratul Operatorului, la numărul de telefon 0258.834.501”, transmite APA CTTA SA Alba, într-un comunicat.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bărbați din Cugir și Luduș, cu dosare penale, după ce au condus fără permis

Publicat

Un bărbat din Cugir și un tânăr din Luduș s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiștii din Alba în timp ce conduceau autovehicule fără a deține permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, la data de 16 iulie 2019, în jurul orei 02,10, polițiștii Secției numărul 2 Poliție Rurală Vințu de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT rutier la Ghirbom. Două persoane au ajuns la spital, după ce două mașini s-au lovit

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un accident rutier s-a produs luni, pe raza localității Ghirbom. Două persoane au ajuns la spital, după ce o șoferiță nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga și a intrat cu mașina într-un autoturism care se afla în depășire.  Potrivit IPJ Alba, la data de 15 iulie 2019, în jurul orei 09:25, o femeie […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Agresor din Vințu de Jos, reținut de polițiști. A lovit un tânăr din localitate și a provocat un scandal

Publicat

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Vințu de Jos a fost reținut de polițiști după ce a agresat un tânăr din localitate și a provocat un scandal. Polițiștii din Vințu de Jos l-au reținut pe un bărbat care, sâmbătă după-amiază, a agresat un alt bărbat și a provocat un scandal. Potrivit IPJ […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mănăstirea Râmeț, refăcută cu bani de la Guvern, după ce a fost afectată de incendiu

Publicat

Guvernul anunță că va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat  Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, județul Alba, unul dintre cele mai vechi așezăminte culturale din Transilvania. Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ca prin Compania Națională de Investiții, să înceapă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate