Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două orașe și 27 de localități din Alba rămân fără apă potabilă. Reprezentanții Apa CTTA: Începerea lucrărilor a fost amânată

lucrari apa

Publicat

SC Apa CTTA S.A. Alba, va sista furnizarea apei potabile pentru consumatorii din mai multe localități. Lucrările programate vor fi amânate cu 24 de ore și vor dura 40 de ore. 

Este vorba despre Teiuș, Stremț, Geoagiu, Geomal Beldiu, Rădești, Tifra, Gârbova de Jos, Mirăslău,  Coșlariu Nou, Mihalț, Obreja, Cistei, Crăciunelul de Jos, Bucerdea Grânoasă, Sâncel, Iclod, Pănade, Șona, Valea Lungă, Glogovet, Lunca, Tăuni, Lodroman, Lunca Târnavei, Fărău, Unirea, Noșlac, orașul Ocna Mureș cu localitatile aferente și toți abonații racordați direct din această magistrală.

Potrivit companiei, au început lucrările de reabilitare a aducțiunii de apă, care alimentează localitățile cuprinse între Statia de Pompare Galda și orașul Blaj. Aceste lucrări sunt cuprinse în proiectul major „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014 -2020”, finanțat din fonduri europene și din surse proprii, ale operatorului regional Apa CTTA și primăriilor beneficiare.

În acest context, luni trebuiau efectuate o serie de lucrări, dar acestea au fost amânate.

Comunicatul furnizorului de apă:

”SC APA CTTA SA ALBA anunță că, din motive tehnice, care nu îi aparțin, este nevoită să  amâne lucrările de reabilitare a aducțiunii de apă cu 24 h,  urmând ca aceasta să aibă loc marți 23.06.2020, începând cu ora 22.00.

Astfel, se va sista furnizarea apei potabile pentru consumatorii din urmatoarele localitati: Teius, Stremț, Geoagiu, Geomal Beldiu, com Rădești, Tifra, Garbova de Jos, com Miraslău,  Coslariu Nou, Mihalt, Obreja, Cistei, Crăciunelul de Jos, Bucerdea Granoasă, Sincel, Iclod, Pănade, Sona, Valea Lungă, Glogovet, Lunca, Tăuni, Lodroman, Lunca Tarnavei, Fărău, com. Unirea, Noșlac, orașul Ocna Mureș (cu localitatile aferente acestuia) si toti abonatii racordati direct din aceasta magistrala.

Din cauza lucrărilor deosebit de complexe, estimăm durata întreruperii la cca. 40 de ore, fapt care ar putea afecta și rezervele de apă existente în rezervoarele altor localități.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, fiind nevoiti să procedăm la purjarea apei (spălări locale), pînă la încadrarea acesteia în parametrii de calitate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai in scopuri menajere.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului  Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501,  în vederea intervenției.”

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate