Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două persoane au suferit arsuri grave, după ce un bărbat a dat foc localului „Taverna” din Alba Iulia, pentru că nu a mai fost servit cu băuturi alcoolice


Publicat

politie

Doi tineri din Alba Iulia au suferit arsuri de gradul 1 și 2, fiind transportaţi la o clinică de chirurgie plastică din Târgu Mureş, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat de 34 de ani, aflat în stare avansată de ebrietate, a dat foc localului „Taverna” din oraș. După comiterea faptei, acesta a fugit de la fața locului, dar a fost prins în scurt timp de oamenii legii. Pentru faptele sale, bărbatul a fost reținut de oamenii legii, care i-au întocmit și dosar penal.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 03.31, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în incinta barului Taverna, situat pe B-dul Transilvania din Alba Iulia, s-a produs un incident în urma căruia două persoane au suferit leziuni provocate prin incendiere.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie iar, din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că în noaptea de sâmbătă spre duminică, Marius Horea T., de 34 de ani, din Alba Iulia a participat, în local, la o petrecere privată.

În jurul orelor 03.00, pentru că era în stare avansată de ebrietate, bărbatului i s-a refuzat de către barmana localului, servirea cu băuturi alcoolice. Marius Horea T. a părăsit localul şi a revenit după aproximativ 30 de minute, având asupra sa un recipient cu combustibil şi o brichetă aprinsă, ameninţând că dă foc localului.

În această împrejurare, două din persoanele participante la petrecere au încercat să-l liniştească şi să-l scoată afară din local, moment în care Marius Horea T. a împrăştiat combustibilul pe pardoseală şi a provocat un incendiu, după care a fugit.

L.C.A., de 26 de ani şi C.A., de 32 de ani, ambii din Alba Iulia, au suferit arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul braţelor, picioarelor, feţei şi pe spate, fiind transportaţi la spitalul din Alba Iulia de unde, în această dimineaţă, au fost transferaţi la o clinică de chirurgie plastică din Târgu Mureş. Starea lor era stabilă, ambii fiind conștienți.

Incendiul a fost stins de către persoanele prezente în local, anterior semnalării evenimentului prin 112.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, Horia-Marius T. a fost depistat pe raza municipiului şi a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Având în vedere modul de comitere a faptei, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, urmând ca această instituţie să dispună măsurile legale.

UPDATE: Cele două victime au fost internate la Secția medicală 4 a Spitalului Clinic Județean din Târgu Mureș. Potrivit medicilor acestea prezintă arsuri de gradul 2 și 3,  A.C. pe  8 %  din suprafața corpului (pe brațe și spate) iar C.L. pe 18 % din suprafața corpului. Starea acestora este stabilă și nu au fost constatate semne ale unor complicații.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Ioana

    duminică, 16.03.2014 at 18:04

    Cine e nenorocitu ala care a putut sa faca acest lucru. Sunt curioasa cat vad cat o sa stea la puscarie asta daca nu primeste cu suspendare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: Baremele pentru testele de pregătire, setul 8. Modele de autoevaluare, pe discipline de examen

Publicat

examen

Centrul de Evaluare în Educație a publicat baremele aferente testelor de antrenament, setul 8, pentru Bacalaureat 2020. Liceenii au la dispoziție repere de autoevaluare pentru pregătirea la examen.

Este ultimul set de teste/bareme pus la dispoziție de minister, înainte de examen.

”Având în vedere faptul că începând din data de 2 iunie la nivelul unităților de învățământ se organizează cursuri de pregătire pentru cele două examene naționale, pentru a da posibilitatea elevilor să recapituleze în ritm propriu toate testele de antrenament și pentru a nu aglomera programul zilnic de învățare-repetare-exercițiu – în fapt, ciclul zilnic activitate-odihnă vă informăm că am publicat ultimul set de teste de antrenament pe data de 2.06.2020”, a anunțat Centrul de Evaluare în Educație.

”În perioada 2-12 iunie, pornind de la testele de antrenament puse la dispoziție de MEC, profesorii pot să susțină sau pot relua acele probleme pe care le consideră a fi clarificate sau care ridică anumite abordări specifice. Mai mult, profesorii de la clasă pot adapta testele concepute de aceștia nevoilor punctuale de verificare a formării/dezvoltării unor competențe specifice ale propriilor elevi, respectiv, pot concepte teste al căror conținut este focalizat pe acele elemente din materie care necesită repetare/retenție/exercițiu”, potrivit sursei citate.

Ministerul Educației recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Vezi și celelalte teste publicate până acum de minister: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

Reamintim că probele scrise la Bacalaureat 2020 încep în 22 iunie. Până în 10 iunie, se fac înscrierile la examen, iar din 11 iunie se face echivalarea probelor de competențe.

Vezi BACALAUREAT 2020: Au început înscrierile la examen. CALENDARUL și reguli pentru candidați

BACALAUREAT 2020, BAREME teste de antrenament (modele de subiecte), setul 8:

BAREME Teste BACALAUREAT 2020 – Limba și literatura ROMÂNĂ

Real tehnologic: Barem Testul 20 Română

Uman: Barem Testul 20 Română

BAREME Teste BACALAUREAT 2020 – MATEMATICĂ

Matematică – Informatică: Barem Testul 20 Matematică

Matematică – Științele Naturii: Barem Testul 20 Matematică

Matematică – Tehnologic: Barem Testul 20 Matematică

Matematică – Pedagogic: Barem Testul 20 Matematică

ISTORIE

Bareme Teste BACALAUREAT 2020 – ISTORIE: Barem Testul 20 Istorie

ANATOMIE

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIU la Alba Iulia: O mașină a luat foc în sensul giratoriu din centrul orașului

Publicat

Anvelopa unui autoturism a luat foc vineri în giratoriul de la magazinul ”Unirea” din Alba Iulia.

Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu o mașină.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Baremele pentru setul 8 de teste de pregătire pentru examen. Repere de notare la Română și Matematică

Publicat

Au fost publicate baremele pentru setul 8 de teste de pregătire pentru Evaluare Națională 2020.

Elevii de clasa a VIII-a au repere de evaluare a subiectelor rezolvate, ca pregătire înaintea examenului.

Vezi celelalte teste publicate până acum de minister: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: TOATE TESTELE de pregătire pentru examen și baremele. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Este ultimul set de teste/bareme pus la dispoziție de minister, înainte de examen.

”Având în vedere faptul că începând din data de 2 iunie la nivelul unităților de învățământ se organizează cursuri de pregătire pentru cele două examene naționale, pentru a da posibilitatea elevilor să recapituleze în ritm propriu toate testele de antrenament și pentru a nu aglomera programul zilnic de învățare-repetare-exercițiu – în fapt, ciclul zilnic activitate-odihnă vă informăm că am publicat ultimul set de teste de antrenament pe data de 02.06.2020”, a anunțat Centrul de Evaluare în Educație.

”În perioada 2-12 iunie, pornind de la testele de antrenament puse la dispoziție de MEC, profesorii pot să susțină sau pot relua acele probleme pe care le consideră a fi clarificate sau care ridică anumite abordări specifice. Mai mult, profesorii de la clasă pot adapta testele concepute de aceștia nevoilor punctuale de verificare a formării/dezvoltării unor competențe specifice ale propriilor elevi, respectiv, pot concepte teste al căror conținut este focalizat pe acele elemente din materie care necesită repetare/retenție/exercițiu”; potrivit sursei citate.

BAREME teste de antrenament pentru clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2020 – setul 8:

Limba și literatura ROMÂNĂ

Barem Test 36 Română

Barem Test 37 Română

Barem Test 38 Română

Barem Test 39 Română

Barem Test 40 Română

MATEMATICĂ

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Program special de Rusalii al autobuzelor STP, în zona Metropolitană Alba Iulia

Publicat

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport pentru Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile).

Astfel, pentru ziua de luni, 08.06.2020, programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia, în Zonele Metropolitane 1-7 va fi program de duminică.

Informațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 (Alba Iulia, Micești, Bărăbanț, Oarda, Pâclișa) se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826.

Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7 (Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru, Ciugud, Șard, Hăpria, Totoi, Șeușa, Oiejdea, Ighiu, Galtiu, Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra, Mesentea, Coșlariu, Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus, Mihalț, Obreja, Poiana Galdei, Cetea, Întregalde) călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967 sau 0258/810588.

Informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate