Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două persoane cu dizabilități din Alba participă cu propriile produse la o expoziție dedicată Paștelui, la Senatul României

Publicat

Expoziția cu vânzare ”Armonii de primăvară” se desfășoară în foaierul Sălii de Plen a Senatului României. 

La acest eveniment, unde sunt expuse sute de obiecte cu tematica sărbătorilor pascale, participă și doi rezidenți ocrotiți în serviciile sociale din județul Alba. 

Aceștia sunt însoțiți de terapeuții ocupaționali sub îndrumarea cărora au fost realizate obiectele decorative prezentate spre vânzare de persoanele cu dizabilități ocrotite în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, Asociația ”Steaua Speranței” Alba Iulia, Asociația ”Un pas înainte Alexandra” Aiud și Societatea de Ajutorare ”Diakonia” Alba Iulia.

Transportul beneficiarilor și a însoțitorilor a fost asigurat, în mod gratuit, de către Asociația ”Colibri”, în baza protocolului pentru acordarea serviciilor încheiat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Exponatele  realizate de către persoanele cu dizabilități din județul Alba au fost făurite cu răbdare, migală și pasiune în cadrul activităților de art-terapie.

Tablourile cu tematică de primăvară, decorațiunile cu flori din sâmburi de dovleac, lumânările decorative, decorațiunile din cofraje de ouă, decorațiunile din ceară cu plante presate, cutiile pentru cadouri de Paște, au fost admirate și au primit aprecieri din partea reprezentanților autorităților naționale prezenți la deschidere.

Inițiativa organizării expoziției aparține Consiliului de Monitorizare, în parteneriat cu Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul României.

Eveniment inedit de sprijin pentru beneficiarii  care au talentul și pasiunea pentru artă și lucrul manual

” Dizabilitatea poate fi transformată în abilitatea de a crea lucruri frumoase, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, persoanele cu dizabilități au nevoie de tot sprijinul și înțelegerea celor din jur.

Toleranța este cuvântul cheie în relațiile dintre oamenii din toate categoriile, iar persoanele cu dizabilități au nevoie de integrarea în colectivitate mai mult decât orice fel de tratament.

Comunitatea trebuie să cunoască persoanele cu dizabilități, nevoile și aptitudinile lor.

Transmitem beneficiarilor felicitări, gândurile noastre cele mai bune și îi asigurăm că vom fi întotdeauna alături de ei.”, afirmă reprezentanții DGASP Alba.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax