Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două persoane din Alba au vrut să primească gratuit câte un Iphone 11, dar vor merge la închisoare. Ce plan au pus în aplicare

Publicat

Două persoane din Alba, un bărbat și o femeie, au pus la cale un plan prin care să primească gratuit două telefone Iphone 11 Pro Max. Însă, în urma planului cei doi au ajuns să fie cercetați pentru înșelăciune, iar recent condamnați. 

Au fost condamnați de Judecătoria Alba Iulia, în data de 15 mai, la închisoare cu executare. 

Condamnarea a venit la patru ani de la comiterea faptei.

Modul în care aceștia au procedat este unul simplu. În linii mari aceștia au încheiat un contract de telefonie mobilă cu o firmă din Alba Iulia. Pe lângă contractul de telefonie mobilă, aceștia urmau să primească și câte un telefon mobil.

Cei doi s-au dat drept reprezentanții unei companii. În realitate au oferit date false de identificare. De la datele firmei, la datele lor personale.

Ce au reținut magistrații

”(…) inculpații în luna ianuarie 2020, au contactat telefonic persoana vătămată (n.r. firma păgubită)și au încercat să o inducă în eroare, recomandându-se ca fiind , administratori a unor companii şi fiecare dintre aceştia a solicitat încheierea unui contract de telefonie mobilă, în baza căruia să primească cu titlu gratuit fiecare câte un telefon mobil marca iPhone 11 Pro Max 256/512 GB.

Pentru încheierea acestor contracte, inculpaţii au transmis persoanei vătămate în copie prin e-mail o serie de copii ale unor documente oficiale, respectiv copii ale actelor de identitate, care conţin date false, în vederea inducerii în eroare a persoanei vătămate pentru acordarea terminalelor mobile solicitate, telefoane care valorează 1.400-1.500 euro/bucată”, au notat magistrații.

Pedeapsa primită

Doar un singur telefon au primit cei doi, deoarece doar un singur contract din cele două trimise a fost acceptat de către firma păgubită. După ce și-au dat seama că au fost trași pe sfoară, reprezentații companiei au mers la poliție.

Oamenii legii i-au identificat pe cei doi și au organizat o percheziție. În urma percheziției au ridicat mai multe documente cu date false, dar și telefonul în cauză.

În timpul anchetei, cei doi au plecat din țară, fiind identificați pe teritoriul Spaniei.

Deoarece nu au recunoscut faptele și nu au colaborat cu anchetatorii pedeapsa dată de magistrați a fost una cu executare.

Fiecare a primit câte un an și trei luni de închisoare cu executare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax