Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două persoane din Zlatna, amendate pentru că au părăsit locația de carantină după ce s-au întors din străinătate. Alte sancțiuni

Publicat

Un bărbat și o femeie din Zlatna au fost amendați cu 1000 de lei pentru că au părăsit locația de carantină, unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-au întors din străinătate. În ultimele 24 de ore, au fost sancționate în județul Alba 71 de persoane care nu au respectat măsurile anti-COVID.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore au fost verificate 631 de persoane aflate în carantină, 433 aflate în izolare și au fost organizate 12 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 270 de persoane. Alte 65 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 29 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 83 de terase, restaurante, fastfood-uri și 54 de  mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 67 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat măsura privind carantinarea/izolarea și 4 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, polițiștii din Zlatna au depistat o femeie de 36 de ani și un bărbat de 31 de ani, din Zlatna, care nu au respectat măsura carantinării și au părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-au întors din străinătate.

Cei doi au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

”Obiectivul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19”, transmite IPJ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax