Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două podețe din Roșia Montană, avariate în urma viiturilor, vor fi refăcute printr-o investiție de peste 440.000 de lei

Publicat

Două podețe aflate în localitatea Roșia Montană, avariate în urma viiturilor, vor fi refăcute printr-o investiție de peste 440.000 de lei. 

Primăria comunei Roșia Montană a lansat în 18 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de refacere a două podețe calamitate, peste Valea Roșiei, lângă Biserica Ortodoxă și la blocuri.

Valoarea totală estimată este de 443.992,08 lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, primul podeț se află pe drumul local ce asigură legătura drumului județean DJ 742 și satul Balmoșești și traversează Valea Roșiei, în zona Bisericii Ortodoxe din localitatea Roșia Montană.

Acesta a fost avariat în urma inundațiilor, fiindu-i avariată atât infrastructura cât și suprastructura acestuia. La nivel de infrastructură s-a constatat spălarea culeilor și dizlocarea acestora iar la nivel de suprastructură s-a constatat surparea căii de rulare pe zonele marginale ale acestuia. Sub acțiunea traficului și în eventualitatea unor noi viituri face ca prăbușirea acestuia să fie iminentă.

Soluția adoptată pentru aducerea podețului la parametri optimi constă în realizarea unui podeț din elemente prefabricate care asigură o lumină de 4 metri, având lungimea suprastructurii de 4,9 metri. Lățimea noului podeț va fi de 5,94 metri, la care se adaugă lățimea grinzilor parapet, de câte 0,25 m fiecare, rezultând o lățime totală de 6,44 metri.

Podețul existent peste Valea Roșiei, pe drumul local ce asigură legătura cu zona de blocuri, a fost de asemenea avariat în urma inundațiilor, fiindu-i afectată atât infrastructura cât și suprastructura.

La fel ca și în cazul anterior, soluția adoptată pentru aducerea podețului la parametri optimi constă în realizarea unui podeț din elemente prefabricate care asigură o lumină de 4 metri, având lungimea suprastructurii de 4,9 metri.

Lățimea părții carosabile va fi de 3,5 metri, iar lățimea acostamentelor de 2 x 0,5 metri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax