Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preșcolarii și elevii din Alba vor primi mere, de două ori pe săptămână. Licitație de 4,2 milioane de lei, lansată în SEAP


Publicat

Elevii din Alba vor primi câte două porții de mere pe săptămână în următorii trei ani școlari. De produse vor benefica peste 30.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarii din grădinițele de stat private cu un program normal de 4 ore din județ. 

Consiliul Județean Alba a lansat joi, 3 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru furnizarea şi distribuția fructelor (mere), în școli și grădinițe pentru anii şcolari 2020-2021, 2021-2022 și 2022-2023, în cadrul Programului pentru școli al României în judeţul Alba.

Valoarea totală estimată este de 4.222.389,6 de lei, fără TVA.

Citește și Elevii din Alba vor primi mere, cornuri și lapte de peste 4,8 milioane de euro, în următorii trei ani. LICITAȚIE lansată de CJ

Obiectul achiziției îl reprezintă încheierea acordului cadru de furnizare și distribuție a fructelor (mere) elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore din județ, cu excepția celor din zonele Abrud și Lupșa, unități administrativ-teritoriale care și-au asumat prin hotărâre a consiliului local responsabilitatea organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor.

Acordul cadru se va încheia pe o perioadă de 3 ani, 2020 – 2023, urmând ca pentru fiecare an școlar să se încheie contracte subsecvente de furnizare.

Pentru estimarea necesarului de produse s-a ținut cont, printre altele, de numărul de 30.906 de elevi în învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și a preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore – comunicat de IȘJ Alba și de structura anului școlar – 34 de săptămâni de cursuri.

Potrivit caietului de sarcini, pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i se acordă gratuit două porții de mere (în zilele de joi și vineri ale săptămânii). Dreptul de a primi produsele îl au numai preșcolarii și elevii prezenți la cursuri. Preșcolarul/elevul prezent la cursuri poate consuma mai mult de o porție de produs în aceeași zi, ca urmare a redistribuirii produselor neconsumate din motive obiective (rezultate din absența preșcolarilor/elevilor).

Se vor distribui mere cu o greutate minimă de 100 grame, încadrate în categoria „Extra” sau „I” conform standardului de comercializare specific. Merele distribuite vor fi întregi, sănătoase, spălate, curate, fără corpuri străine vizibile, fără urme de atacuri de boli și dăunători, fără umiditate externă în exces, fără miros, fără gust străin. Fiecare porție va fi ambalată individual.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Centrul orașului Alba Iulia ”împânzit” peste noapte de mesaje care îi îndeamnă pe cetățeni să meargă la vot

Publicat

Centrul orașului Alba Iulia a fost ”împânzit” peste noapte cu mai multe autocolante pe care este scris un mesaj ce îi îndeamnă pe oameni la vot. 

În mai multe scări de bloc, pe stațiile de autobuz, în preajma secțiilor de votare și pe semnele de circulație au fost lipte în noaptea de sâmbătă spre duminică autocolante pe care este scris mesajul ”Ești prea deștept ca să fii ignorant. Mergi la vot!”, iar cu roșu este scris ”Atenție este un singur tur”.

Până la această oră, în județul Alba au mers aproape 4% dintre alegători. Secțiile de vot s-au deschis de la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mii de gospodării fără energie electrică după FURTUNĂ în Apuseni. Copaci doborâți de vânt, azi noapte, peste liniile de curent

Publicat

colaj furtuna copaci rupti

O furtună puternică a lăsat fără energie electrică, vineri după-amiaza, mii de gospodării din zona Munților Apuseni și la Întregalde, în județul Alba. Vremea rea și vântul puternic a continuat și pe timpul nopții.

Mai mulți copaci au căzut pe liniile de alimentare 20KV și au rupt cablurile.

Au rămas fără energie electrică localități din zona Munților Apuseni, azi noapte: Abrud, Roșia Montană, Bucium, dar și la Întregalde.

Potrivit directorului SDEE Alba, Marius Ceteraș, echipele au lucrat toată noaptea pentru remedierea situației.

În cursul nopții, vântul puternic a mai rupt alți copaci, iar de la ora 1.00 o parte din orașul Abrud si comunele Bucium, Mogoș și Întregalde au rămas fără energie electrică.

La ora 5.30, în majoritatea zonelor alimentarea cu energie electrică a fost reluată. Au mai rămas doar câteva cazuri izolate la care se mai intervine.

Toate secțiile de vot din zonă sunt acum funcționale.

Reamintim că județul Alba a fost sub Cod Portocaliu de furtună, până azi noapte al ora 3.00.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bogdan Lazăr, candidatul ALDE Alba, a votat pentru o schimbare în administrația locală

Publicat

Candidatul ALDE Alba pentru Primăria Alba Iulia, Bogdan Lazăr, a votat astăzi pentru o schimbare în administrația locală, după cum chiar el a declarat într-o postare pe Facebook. 

”Am votat astăzi cu speranța ca 30 de ani au fost de ajuns! Am votat pentru un oraș cu adevărat prosper, care să ne dea încredere nouă tinerelor generații că merită să luptăm pentru viitorul nostru, că nu am greșit atunci când am decis să rămânem în Alba Iulia, să rămânem în România!

Am votat de asemenea cu un sentiment de mare dezamăgire văzând cât de mult s-au zbătut unii cheltuind iresponsabil câteva miliarde de lei din bugetul local în ultimele 3 săptămâni, pentru a salva imaginea unui mandat dezastruos. Și cu o amărăciune și mai mare în suflet că nu toți conștientizează astfel de gesturi care ne afectează pe toți!

Una peste alta am încredere că Alba Iulia este pregătită totuși să întoarcă pagina și să o luăm de la capăt… Și măcar de data aceasta să facem lucrurile așa cum trebuie!

Noi generatia tanara suntem gata si suntem pregatiti sa preluam o mare responsabilitate pe umerii nostri!
Am votat pentru binele acestui oraș, pentru ca sunt convins ca daca vom dori cu toții cu adevărat o schimbare, atunci ne va fi bine tuturor!!! Altfel le va fi bine doar celor care au confiscat acest oraș de 30 de ani și va fi o vină colectivă! Pentru că de data aceasta chiar avem o șansă! O ȘANSĂ UNICĂ LA O SCHIMBARE SĂNĂTOASĂ!”, a scris acesta pe Facebook.

sursă foto: Facebook – Bogdan Lazăr

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI locale 2020: PREZENȚA la vot pe orașe în județul Alba. Cei mai mulți alegători au mers la urne la Câmpeni

Publicat

Până la ora 10.00, au votat 22.621 dintre cei 310.563 cetăţeni cu drept de vot din județul Alba. Prezența la vot este de 7,28%, ușor mai mică față de cea din 2016 (7,48%).

Vă prezentăm prezența la vot pe orașe și municipii (ora de referință 10.00):

Alba Iulia – 5,74 %

Aiud – 5,35%

Sebeș – 5,49%

Blaj – 5,97%

Ocna Mureș – 4,93%

Cugir – 6,44%

Câmpeni – 12,39%

Abrud – 8,97%

Baia de Arieș – 6,61%

Zlatna – 8,08%

Teiuș – 8,94%

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate