Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două săli de ședințe de la Curtea de Apel Alba Iulia vor intra în reparații capitale. Cât vor costa lucrările

Publicat

Două săli de ședințe de la Curtea de Apel Alba Iulia vor intra în reparații capitale. Proiectul vizează, printre altele, refacerea finisajelor celor două săli de judecată, pozarea ascunsă a cablajelor aparaturilor montate pe pereți; restaurarea ferestrelor și a căptușelilor acestora, reabilitarea parchetului și a podiumurile completelor de judecată, valoarea lucrărilor fiind de peste 650.000 de lei. 

Curtea de Apel Alba Iulia a lansat joi, 17 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații capitale la sălile de şedinte 201 „Constantin Hamangiu” şi 213 „Vintilă Dongoroz” de la etajul 2 al clădirii institutiei.

Valoarea totală estimată este de 656.360,87 de lei, fără TVA.

Clădirea Curţii de Apel Alba Iulia este o clădire monument istoric având cod LMI AB-II-m-B-00102, poziţia 212, din lista monumentelor istorice.

Potrivit documentației, la etajul 2 al clădirii Curţii de Apel Alba Iulia sunt amplasate sălile de şedinţe 201 şi 213, care au o înălţime utilă de circa 7 metri.

Pe pereţi acestor două săli de şedinţe sunt montate în canale de plastic, circuite de la reţeaua LAN şi de la instalaţia de ascultare, care pun un accent negativ asupra finisajelor acestor două săli de şedinţe.

La sala de şedinţe 213 ferestrele sunt din lemn cu două rânduri de cercevele. Ferestrele sunt într-o stare avansată de degradare şi sunt pierderi mari de căldură prin aceste ferestre pe perioada rece a anului.

Finisajele interioare la pereţi, la tavane şi la elementele decorative de la tavanele acestor două săli de şedinţe prezintă degradări multiple. Culorile stridente ale elementelor decorative deranjează pe alocuri.

La tocurile ferestrelor sunt montate lambriuri de lemn vopsite în culoarea albă, care este degradată.

Pardoseala la sălile de şedinţe este din parchet masiv de stejar, care datorită vechimi acestuia şi a traficului intens din aceste săli de şedinţe este deteriorat pe alocuri, fiind necesară înlocuirea lamelelor deteriorate, raşchetarea şi paluxarea acestuia.

Sala de şedinţe 201 nu are amenajată o sală de deliberare. Sala de deliberare pentru sala de şedinţe 201 se poate amenaja în biroul 202 de lângă sala de şedinţe 201, prin redesfacerea golului de uşă de pe peretele ce separă sala de şedinţe 201 de biroul 202.

Potrivit documentului citat, având în vedere situaţia actuală de degradare a finisajelor, se impune executarea lucrărilor de reparaţii la aceste două săli de şedinţe.

Obiectivele specifice ale contractului de lucrări sunt următoarele:

  • Refacerea finisajelor celor două săli de judecată, cu preluarea coloristicii din holuri;
  • Pozarea ascunsă, pe cât posibil, a cablajelor aparaturilor montate pe pereți;
  • Restaurarea ferestrelor și a căptușelilor acestora, cu schimbarea foilor din exterior cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan;
  • Reabilitarea parchetului și a binelor (podiumurile completelor de judecată).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax