Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două sectoare de drumuri comunale din localitatea Tăuți vor fi modernizate. Licitație pentru realizarea proiectului tehnic

Publicat

Două sectoare de drumuri comunale, în lungime totală de peste 1,3 km, aflate în intravilanul localității Tăuți din comuna Meteș, vor fi modernizate.  

Primăria Meteș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru  realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, cateie de sarcini, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru investiția „Modernizare drumuri comunale în Comuna Meteș – Etapa II”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 8.500 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), obiectivul proiectului îl reprezintă modernizarea a două drumuri situate în intravilanul localității Tăuți, în imediata vecinătate a drumului național DN 74, respectiv drumul comunal Tăuți – Poiana Ursului – Inuri (pe o lungime de 807 metri) și drumul comunal Tăuți – Pâclișa (pe o lungime de 636 metri).

„Proiectul se înscrie în cadrul investițiilor destinate infrastructurilor pentru transporturi ca suport pentru dezvoltarea integrată a satelor în vederea dezvoltării durabile. Modernizarea infrastructurii va conduce la sporirea condițiilor de viață a locuitorilor și creșterea condițiilor de desfășurare și siguranță a circulației. 

Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutiere în zonă se creează premisele unor noi oportunități pentru populație, agenți economici și colectivitățile locale. (…) Se vor îmbunătății condițiile de accesibilitate între căile de acces principale DN 74 și străzi modernizate, și zone rezidențiale / accesul la proprietățile din zona aferentă (terenuri agricole, rețea de drumuri locale și/sau agricole)”, se precizează în documentul citat.

Pentru drumul comunal Tăuți – Poiana Ursului – Inuri s-a propus modernizarea lui mai puțin pe sectoarele ce implică suplimentarea bugetului, respectiv nu se va moderniza drumul pe sectoarele:

  • de la km 0+110 la km 0+155 în lungime de 45 m, corespunzător pod peste Ampoi
  • de la km 0+220 la km 0+235 în lungime de 15 m, corespunzător pasaj CF
  • de la km 0+445 la km 0+480 în lungime de 35 m, corespunzător albie pârâu care nu permite realizarea gabaritului fără a afecta proprietățile private

Ca urmare, din lungimea studiată de 807 metri se va moderniza o porțiune de 712 metri.

Pentru drumul comunal Tăuți – Pâclișa s-a propus modernizarea lui mai puțin sectorul cuprins între km 0+000 și km 0+025 în lungime de 25 de metri, sector modernizat printr-un proiect anterior.

Ca urmare, din lungimea studiată de 636 de metri se va moderniza o porțiune de 611 metri.

Potrivit DALI, pe întreaga tramă stradală s-a propus una sau două benzi de circulație, cu o parte carosabilă de 1 x 3 m, încadrarea cu acostamente de 0,2 – 0,5 m și viteza de proiectare de 25 km/h.

Accesul se realizează pe majoritatea sectoarelor de la un capăt, nepermițând închiderea circulației. Lucrările se vor putea realiza pe sectoare cu închiderea temporară de scurtă durată a circulației.

Lungimea totală a drumurilor ce vor fi modernizate este de 1.443 de metri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax