Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două societăți comerciale din Alba, amendate de inspectorii ITM, cu 30.000 de lei, pentru munca „la negru”

Publicat

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a aplicat noi sancțiuni societăților comerciale care dețin angajați „la negru”. Doar săptămâna trecută, controalele ITM s-au soldat cu amenzi în cuantum de 40.000 de lei din care 30.000 de lei pentru munca nedeclarată.

Societățile amendate sunt SC „Mara Lazăr Ispas” SRL care va trebui să achite sume de 20.000 de lei pentru a fost surprinsă cu două persoane fără forme legale de angajare, dar și SC „Kerato Invest” SRL Cluj Napoca, punct de lucru în Aiud, care a primit o amendă de 10.000 de lei din aceleași considerente. Tot în domeniul relațiilor de muncă, inspectorii au aplicat și 247 de avertismente.

Amenzi de 17.000 de lei au fost aplicate și în domeniul securității și securității în muncă.

Combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului, motiv pentru care la nivel naţional precum şi în plan teritorial s-a decis organizarea în fiecare săptămână din fiecare lună a acestui an a unei Campanii pentru identificarea şi sancţionarea muncii nedeclarate în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat cu prioritate sancţionarea muncii nedeclarate, fiind comunicate zilnic la Inspecţia muncii rezultatele controalelor efectuate.

În această perioadă a continuat Campania de verificare a agenţilor de selecţie şi plasare a forţei de muncă în străinătate care activează la nivelul judeţului Alba, campania urmând a se desfăşura până la data de 2 noiembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax