Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Două societăţi comerciale din Alba cer plata în rate a dividendelor datorate Consiliului Judeţean Alba. Restanţe de peste 600.000 de lei

Publicat

Situaţia economică incertă cu care se confruntă România produce efecte directe asupra unor societăţi comerciale. Dificultăţile financiare au fost semnalate şi în cazul a două astfel de societăţi din Alba, la care Consiliul Judeţean este acţionar unic. Acestea se află în imposibilitatea de a mai achita în termen dividendele către autoritatea administrativă.

În plină recesiune, consilierii judeţeni din Alba se arată înţelegători cu firmele datornice. Aceştia au aprobat în ultima şedinţă eşalonarea la plată a dividendelor pentru două societăţi comerciale din Alba care au invocat dificultăţi la achitarea creanţelor şi obligaţiilor financiare către societăţi de leasing. Este vorba despre „Parcul Industrial Cugir” şi „Drumuri şi Poduri Locale” SA, care ar avea de plată suma totală de 655.859 de lei, reprezentând dividende către CJ Alba.

„Parcul Industrial Cugir” cere consilierilor judeţeni plata eşalonată a dividendelor

Consilierii judeţeni au fost de acord cu cu plata în 12 rate lunare, pe anul 2012, a restanţelor acumulate de Parcul Industrial Cugir (PIC) SA. În raportul de specialitate prezentat în şedinţă de CJ, conducerea PIC SA a arătat că în Adunarea Generală a Acţionarilor de la societatea comercială din 21.04.2011 s-a aprobat repartizarea unei plăţi din profitul brut realizat pentru plata dividendelor, în sumă de 33.897 lei, din care 4.675 lei impozit pe dividende scadent în 31.12.2011. Astfel, mai rămân dividende nete de plată către acţionari în valoare de 29.222 lei.

Parcul Industrial Cugir a adresat o scrisoare Consiliului Judeţean Alba prin care a solicitat acestuia aprobarea eşalonării la plată a dividendelor, cu termene de plată în 12 rate lunare. Societatea a cerut să se aibă în vedere modul anevoios pe care îl întâmpină societatea în recuperarea creanţelor, precum şi de necesitatea realizării unor investiţii la care PIC SA s-a angajat pentru anul 2011.

Bani blocaţi la Drumuri şi Poduri Locale Alba: rate lunare de leasing în valoare de 250.000 lei

O altă societate care are nevoie de amânare din partea Consiliului Judeţean Alba este „Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA. Aceasta a arătat în scrisoarea adresată că plata neeşalonată a dividendelor ar putea duce la sincope în finanţarea activităţii curente de producţie a societăţii, invocând printre altele faptul că au fost contractate lucrări la preţ ferm, ceea ce a condus la neacoperirea preţurilor de achiziţie la principalele materiale şi implicit la diminuarea surselor proprii de finanţare. Alte probleme cu care se confruntă societatea sunt neîncasarea unor creanţe care se află pe rol la instanţele de judecată, plata lunară a unei sume de 250.000 de lei reprezentând rate de leasing financiar, precum şi imobilizarea unei sume de 2.300.000 lei în garanţii de bună execuţie reţinute pentru lucrări executate.

Consiliul Judeţean Alba a aprobat eşalonarea acestor plăţi, cu precizarea expresă că, în cazul în care nu vor fi respectate termenele de plată, societăţile vor trebui să achite daune calculate prin aplicarea dobânzii legale la soldul dividendelor neachitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax