Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două străzi aflate în proximitatea Cetății Alba Carolina vor fi reabilitate și reconfigurate. Proiectul ajunge în faza DALI

Publicat

Două străzi aflate în proximitatea Cetății Alba Carolina vor fi reabilitate și reconfigurate. Este vorba despre străzile Apulum și Gemina, ce au o lungime totală de 1.076 m. Proiectul prevede, de asemenea, înlocuirea rețelei de apă potabilă pe strada Gemina. 

Primăria Alba Iulia a lansat procedura de achiziție a contractului ce vizează elaborarea documentației tehnico-economice, faza DALI, pentru reabilitarea străzilor Apulum și Gemina și înlocuirea rețelei de apă potabilă pe strada Gemina.

Strada Apulum este situată în partea de Sud-Vest a Cetății Bastionare Alba Carolina și sigură legătura între B-dul Încoronării și strada Cetății. Strada are o lungime de circa 360 ml cu o lățime medie de 5 m, cu suprafețe care intră între blocuri și accesuri la garajele de la subsolul blocurilor. Strada are o pantă cuprinsă între 0 și 4%, fără urme de alunecări sau deteriorări și o suprafață de 4.644 mp.

Strada Gemina este situată în Nordul Cetății Alba Carolina și face legătura între strada Aurel Vlaicu, strada Calea Moților și strada Decebal. Strada are o lungime de circa 716 ml, cu lățimi între 4,5 și 9 m, cu suprafețe care intră între blocuri și accesuri la garajele de la subsolul blocurilor. Strada are o pantă cuprinsă între 0 și 7%, fără urme de alunecări sau deteriorări și o suprafață de 5.617 mp.

Ambele străzi dispun de rețele edilitare: rețea de apă potabilă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, gaz, telefonie, internet, energie electrică și iluminat stradal. Ambele străzi au locuri de parcare atât între blocuri cât și pe marginea străzii.

Potrivit documentației, în vederea reglementării circulațiilor pe aceste străzi și stabilirea funcțiunilor (circulație rutieră, pietonală, parcări, zone verzi) este necesară refuncționalizarea suprafețelor domeniului public aferent acestor străzi, astfel încât să se asigure circulația în condiții de siguranță.

Proiectul va avea în vedere realizarea/reconfigurarea următoarelor capacități:

  • carosabil cu lățime medie între 3,8 și 9 m pentru circulație pe ambele sensuri
  • zonele verzi vor fi reconfigurate și se vor delimita cu borduri
  • apele pluviale se vor colecta prin rigole carosabile sau scarfe amplasate în zona drumului și racordate la rețelele de canalizare existente
  • măsuri de siguranță a circulației specifice (marcaje, indicatoare, parapeți de protecție, etc.)
  • accese la proprietăți pe ambele părți și trotuare pe o parte a străzii

De asemenea, se propune înlocuirea rețelei de alimentare cu apă potabilă a străzii Gemina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Letitia

    luni, 10.04.2023 at 18:22

    Strada Gemina are urme de alunecari,dupa ce treceti de Bloc AC14,in plus aceasta asa zisa strada nu are trotuare.Nu mai vorbim ca intre doua blocuri a fost data o aprobare penntru „Relocare Centrala Termica”,care nu este in fapt adevarata,ci este o constructie mare,betoane langa betoane chiar pe buza Santului Cetatii, in imediata proximitate si intimitate a unui bloc,de care toata lumea se cruceste.Cam asta e realitatea.Dar nimeni nu spune nimic.Pssst,tacere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax