Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Două străzi de acces către Cetatea Alba Carolina vor fi modernizate. Cât costă lucrările propuse

Publicat

Două străzi de acces spre Cetatea Alba Carolina vor fi modernizate. Sunt pregătite lucrări de reconfigurare, asfaltare, amenajare trotuare.

Este vorba despre străzile Apulum și Gemina, în lungime totală de 1.076 m.

Investiția totală va fi de peste 7 milioane lei.

Proiectul faza DALI a fost întocmit în luna mai 2023, iar în ședința Consiliului Local din septembrie este prezentată pentru aprobare documentația tehnico-economică.

Este necesară reabilitarea acestor străzi și refuncționalizarea suprafețelor domeniului public aferent, având în vedere starea în care se află carosabilul.

Situația celor două străzi

Strada Apulum este situată în partea de Sud-Vest a Cetății Bastionare Alba Carolina și sigură legătura între B-dul Încoronării și strada Cetății. Are o lungime de circa 360 ml cu o lățime medie de 5 m, cu suprafețe care intră între blocuri și accesuri la garajele de la subsolul blocurilor. Strada are o pantă cuprinsă între 0 și 4%, fără urme de alunecări sau deteriorări și o suprafață de 4.644 mp.

Strada Gemina este situată în Nordul Cetății Alba Carolina și face legătura între strada Aurel Vlaicu, strada Calea Moților și strada Decebal. Strada are o lungime de circa 716 ml, cu lățimi între 4,5 și 9 m, cu suprafețe care intră între blocuri și accesuri la garajele de la subsolul blocurilor. Strada are o pantă cuprinsă între 0 și 7%, fără urme de alunecări sau deteriorări și o suprafață de 5.617 mp.

Ambele străzi sunt în folosință locală cu trafic redus, asigurând acces la locuințe și servicii curente.

Sunt asfaltate cu strat maxim de 4 cm asfalt, turnat peste beton (inițial, străzile erau betonate). Nu sunt bordure pe marginea frumului, doar din loc în loc este trotuar. Accesul la garajele din subsolul blocurilor este doar betonat.

Asfaltul de pe aceste străzi este îmbătrânit și prezintă fisuri. S-au făcut reparații peste rețelele de utilități.

Pe strada Gemina, rețeaua de apă potabilă este cu țevi de metal foarte corodate. Se propune înlocuirea cu țevi de polipropilenă.

Lucrări propuse și valoarea investiției

  • carosabil cu lățime medie între 3,8 și 9 m pentru circulație pe ambele sensuri
  • zonele verzi vor fi reconfigurate și se vor delimita cu borduri
  • apele pluviale se vor colecta prin rigole carosabile sau scarfe amplasate în zona drumului și racordate la rețelele de canalizare existente
  • măsuri de siguranță a circulației specifice (marcaje, indicatoare, parapeți de protecție, etc.)
  • accese la proprietăți pe ambele părți și trotuare pe o parte a străzii

Valoarea investiției ”Reabilitare străzi Municipiul Alba Iulia – strada Apulum și strada Gemina” este în valoare de 7.373.219 lei, din care lucrări de construcții-montaj 6.424.086 lei

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. LF

    miercuri, 27.09.2023 at 15:05

    Domnilor,
    Așteptăm și modernizarea străzilor Vasile Alecsandri, Doinei, N. Bălcescu, Decebal, O. Goga, Take Ionescu. Înțelegem că prioritatea este PNRR-ul, dar când totul va reveni la normal am vrea să circulăm în condiții normale și pe aceste străzi denivelate și peticite. Nu ar fi rău să reconsiderați ideea tembelă a fostei administrații de a folosi Bd. Ferdinand ca sens unic spre Gară…

  2. Florin Filipescu Florin

    miercuri, 27.09.2023 at 20:42

    Apreciem pozitiv initiativele reale de modernizare a strazilor din oras. C Judetean , Primaria Alba Iulia e clar ca se ocupa.
    Dar tin sa reamintesc factorilor de decizie ca sant strazi in municipiul Alba Iulia neasfaltate , sant strazi in cartierul Oarda de Sus releu cu acces pe drum de pamant !! Ati auzit f bine, drum de pamant ! aprox 100 de proprietati cu valori importante sant deservite de un drum de pamant,groaznic !!! va rog f frumos uitati va si catre cartierele marginase ,si noi santem cetateni ai municipiului si noi votam.multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax